Sport

2018.01.22. 07:49

Nyártól norvég edző a Lokinál

Debrecen - A következő szezontól Pal Oldrup Jensen lesz a Loki vezetőedzője, munkáját Vida Gergő segíti.

Debrecen - A következő szezontól Pal Oldrup Jensen lesz a Loki vezetőedzője, munkáját Vida Gergő segíti.

Tapasztalt szakember ül majd le a DVSC-TVP kisapdjára Pal Oldrup Jensen személyében.

„Kétéves szerződést írtam alá a klubbal, s már nagyon várom, hogy elkezdjem a munkát Debrecenben. Azóta is napi rendszerességgel követem a magyar bajnokság történéseit, felfigyeltem rá, hogy a DVSC szezonról szezonra előbbre lépett. Már a tárgyalásunk idején jó benyomást tett rám a klub, tetszett, hogy konkrét céljai vannak és profi a vezetőség. A játékoskeretben is van potenciál, a magyar bajnokság az egyik legerősebb a világon, s itt minden meccsen meg kell küzdeni a sikerért, így nagy próbatétel lesz számomra, hogy továbbfejlődjön a csapat. A DVSC-nek nagyon sok szurkolója van és a hazai pálya hangulata fergeteges. Amikor vendégségbe érkezel Debrecenbe, tudod, hogy nagyon kemény meccs vár rád, csodálatos atmoszférában” – olvasható a tréner nyilatkozta a dvsckezilabda.hu-n.

Sokat látott

Az 52 éves Pal Oldrup Jensen válogatott kapus volt, majd visszavonulása után edzősködni kezdett. Dolgozott hazája utánpótlás-válogatottjai mellett, s a Haslum HK férfi csapatával norvég bajnoki ezüst- és kupa aranyérmet szerzett. Később az IL Flint Tonsberg női csapatát a harmadik ligából az élvonalba vezette. A norvég szakember megfordult már Magyarországon, 2012 és 2014 között két szezonon át volt a fehérvári női csapat szakvezetője. Irányításával az FKC 2014-ben az EHF Kupa elődöntőjébe jutott. Amikor a Tronsberg kiesett a norvég első osztályból, hazatért, s újra átvette az együttes irányítását. A jelenlegi szezonban a Stabak HB együttesét irányította, emellett ő volt a norvég ifjúsági válogatott szövetségi edzője, a nyári, szlovákiai Európa-bajnokságon is ő vezette a csapatot, amely az elődöntőben a mieinket győzte le, majd ezüstérmet szerzett a tornán – számol be a tréner eddigi munkásságáról a klub honlapja.

HBN


[related-post post_id="3742538"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!