Sport

2017.11.23. 19:08

Nyerő volt a 21 a medencében

Debrecen - A Lipők, Pázmányi, Mészáros, Béres-kvartett 16 éve fennálló országos csúcsokat döntött.

Debrecen - A Lipők, Pázmányi, Mészáros, Béres-kvartett 16 éve fennálló országos csúcsokat döntött.

Három korosztály uszonyos úszó országos bajnokságát rendezték a kecskeméti sportuszodában, ahol a Debreceni Búvárklub fiataljai 21 arany-, 17 ezüst és 9 bronzéremmel gazdagodtak, s 7 új korosztályos országos csúcsot is felállítottak. Az éremhalmozásnak köszönhetően a cívis egyesület az éremtáblázaton első helyen végzett.

Pázmányi a legeredményesebb

A Debreceni Búvárklub versenyzői közül különösen a serdülő fiúk voltak elemükben, hiszen minden(!) egyéni és váltó versenyszámban az élen végeztek, ráadásul a Lipők Larion, Pázmányi Sándor, Mészáros Ákos, Béres Attila kvartett 16 éve fennálló váltó országos csúcsokat jócskán megdöntött. Egyéniben a legeredményesebb – 6 elsőséggel – Pázmányi Sándor lett, akit szorosan követett az 5 aranyérmet begyűjtő Lipők Larion, aki ezen felül 3 új korosztályos csúcsot is megdöntött. A juniorok mezőnyében a nyáron két junior világbajnoki címet is begyűjtő Szabó Anita 3, míg Kiss Blanka 1 egyéni számban győzött, s mindketten teljesítették a jövő évi, isztambuli junior Európa-bajnokság kiküldetési szintidejét.

Az egyéni és váltó érmeken túl Pázmányi Sándor a serdülő fiúknál, Szabó Anita pedig a junior lányoknál az összetett bajnoknak járó kupát is elhódította. A legkisebbeknél, cápa korosztályban 2 ezüstérem született, Fésűs Bence az 50 méteres uszonyos pillangó úszásban, a Dobos László, Furó Bence, Fésűs Bence, Leskó István alkotta négyes pedig a 4×50 méteres váltóban állhatott dobogóra.

Egységben az erő

– Nehéz ilyenkor egy-két mondatban összegezni, hiszen a 47 érem önmagáért beszél, de talán a csapategységet mutató váltó versenyszámokra lehetünk a legbüszkébbek, ahol 5 számban is korosztályos csúccsal tudtunk nyerni. Kiemelném a serdülő fiúk négyesét, akik minden versenyszámot megnyertek, ezzel pedig nem mindennapi bravúrt hajtottak végre – fogalmazott a csapat edzője, Kókai Dávid, majd hozzátette: – Külön öröm, hogy mindkét junior válogatottunk már most teljesítette az Eb-szintidőt, így nyugodtan készülhetünk a nyári kontinensbajnokságra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!