Sport

2017.10.26. 17:50

Sok sebből vérzik a hajdúsámsoni csapat

Hajdúsámson - Halász Zoltán legénysége a Hajdúhadház elleni alsóházi rangadón kezdené meg a felzárkózást.

Hajdúsámson - Halász Zoltán legénysége a Hajdúhadház elleni alsóházi rangadón kezdené meg a felzárkózást.

Nem unatkozhattak a nézők a Szertár Sportbolt megye I. múlt hétvégi, 11. fordulója alkalmával rendezett Hosszúpályi–Hajdúsámson mérkőzésen, ugyanis tíz gólt láthattak a kilátogatók. A házigazda már a szünetre megnyugtató előnnyel mehetett (4–1), a vendégeknek a második félidőben sem sikerült a felzárkózás, végül Selyem Nándor tanítványai 7–3-ra diadalmaskodtak.

Sérültjeink, és az egyéb elfoglaltságok miatt távol maradók miatt egy összeszokatlan és rutintalannak mondható kezdőcsapattal tudtunk pályára lépni."

Így kezdte nyilatkozatát a Hajdú-bihari Naplónak Halász Zoltán, a sámsoniak vezetőedzője.

– A középpályán rengeteg labdát vesztettünk el, úgy, hogy az ellenfelünk jóformán meg sem támadott bennünket. A visszarendeződésünk ezeket követőn is katasztrofális volt, így ellenfelünk többször is létszámfölényben vezethette a játékszert a szintén tragikus napot kifogó védelmünkre. Ezen a meccsen egy teljesen szétesett együttes benyomását keltettük, sajnos ennyi gyenge egyéni teljesítménnyel esélyünk sem volt a pontszerzésre – jelentette ki a tréner.

Változatos teljesítmény

A táblázat tizenharmadik helyén álló Sámson tizenegy bajnokin csupán hét pontot tudott „összekaparni”. Az egylet kisebb gödörben van, mivel a legutóbbi három fellépését követően lógó orral hagyhatta el a játékteret.

– Az eredményektől függetlenül rendkívül hullámzó eddig a produkciónk. Sok olyan összecsapás volt, amikor a bajnokesélyes csapatokkal, vagy a dobogóra pályázó együttesekkel szemben remekül helyt álltunk, szervezetten fociztunk. Viszont a hétvégi mérkőzéshez hasonlóan Nyíradonyban is teljesen szétestünk, valamint több hozzánk hasonló játékerőt képviselő gárda ellen sem tudtuk azt nyújtani, mint a bajnokság első feléhez tartozó klubokkal szemben.

Mindenképpen szeretnénk felzárkózni a középmezőnyhöz, de úgy, hogy hétről hétre három-négy helyen változik a kezdőcsapatunk, nehéz kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani."

– Elsősorban szervezettebbé kell válnunk. A keretünk jelenleg nem alkalmas arra, hogy mindig nálunk legyen a labda. Az utóbbi évekhez képest viszont most több jól fejelő játékosunk van, ami a pontrúgásoknál nagyon hasznos, ebben legalább sikerült előrelépnünk. A csapategység viszont nem olyan, mint ami amatőr szinten elvárható lenne, igaz, ezt a diadalok tudnák elsősorban javítani – fogalmazott a mester.

A Hajdúsámson szombaton 13.30-tól a szintén nehéz helyzetben lévő Hajdúhadházat fogadja. Túlzás nélkül állíthatjuk, hatpontos derbi vár a felekre.

– A hétvégi vetélytársunk hozzánk hasonlóan főként helyi fiatalokból áll. Újoncként nehezen vették fel a megye I. ritmusát, de nem estek szét, a kezdeti vereségek után volt tartásuk, és közvetlen ellenlábasaikkal szemben gyűjtögetik a pontokat. Biztos, hogy nagyon lelkes és harcos Hajdúhadházat látunk vendégül, egy igazi élet-halál harcot fogunk vívni egymással, persze ha mi összeszedjük magunkat. Több sérültünk és eltiltottunk is van, de bárhogy is állunk fel, egyetlen eredmény az elfogadható, mégpedig a győzelem! – zárta mondandóját Halász Zoltán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!