Sport

2017.09.07. 13:45

Messzire juthat a DEAC a bolgár dobógép szerint

Debrecen - A DEAC egyik legmeglepőbb igazolása a nyári holtidényben Ivan Lilov szerződtetése volt.

Debrecen - A DEAC egyik legmeglepőbb igazolása a nyári holtidényben Ivan Lilov szerződtetése volt.

Az előző kiírásban a bolgár bedobó az egész A csoport második legeredményesebb játékosa volt a maga 20.1 pontjával. Így nem meglepő, hogy a nyári átigazolási szezonban több magyar és külföldi ajánlata is volt, ő mégis Debrecent választotta – fogalmazott a debka.hu.

– Az, hogy ilyen eredményes tudtam lenni, leginkább a csapattársaimnak köszönhető, nélkülük nem sikerült volna, hiszen ez egy csapatjáték. Szeretném megköszönni a Szeged csapatának, hogy lehetőséget adtak nekem és megbíztak bennem. Azért jöttem Debrecenbe, mert tetszik a csapat ambiciózussága, és szeretnék segíteni, hogy minél magasabbra jusson –mondta az előző szezonról és az átigazolásáról Lilov.

Még ismerkednek

Az irányítóként is bevethető bedobó már több mint két hete készül az újonccal, az első benyomásai pedig pozitívak az új állomáshelyéről. – A csapatról még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a vezetőedzőnk az első hetekben Tajpejben volt, és vannak, akik még csak most fognak csatlakozni a kerethez, ráadásul eddig rengeteg volt az egyéni képzés és az erőnléti felkészülés.

Nagyon jó srácok vannak a csapatban, sok időt töltünk együtt, de az csak hetek múlva dől majd el, hogy csapatként milyenek leszünk a pályán.”

A legfontosabb, hogy mindenki egészséges maradjon a szezonban, és akkor azt gondolom, hogy egész messzire is juthatunk. Ahogy látom, a csapat gyors kosárlabdát igyekszik majd játszani, ami nekem személy szerint nagyon fekszik – folytatta a ponterős hátvéd.

3x3-ban is jó

Debrecenben öt napon keresztül szinte minden a 3×3 világversenyekről szólt, mind a World Tour Masters, mind az U18-as világbajnokság nagyon jól sikerült. Azt viszont kevesen tudják, hogy Lilov is többször szerepelt már a szak­ágban.

– Bulgáriában elindultunk egy 3×3 versenyen, amit megnyertünk, így kvalifikáltuk magunkat a bukaresti challengerre. Nagyon megtetszett a három a három elleni játék is, de én inkább az „igazi” kosárlabdát preferálom. Ez egy teljesen más sport, sokkal fizikálisabb, és gyorsabban kell reagálni mindenre, illetve vannak olyan apró sajátosságai, amik a szakágra jellemzőek. Mi a csapattársaimmal mind profi „nagypályás” játékosok vagyunk, ahhoz, hogy valaki jó legyen 3×3-ban, sokat kell külön erre is készülnie. Számomra ez egy nagyszerű felkészülést jelentett a nyáron – zárta szavait a játékos.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!