Sport

2017.06.10. 16:48

Vaspapucsos farkasokkal kell megküzdenie Bárány Márknak

Debrecen - A lengyel salakmotorosok vihetik a prímet az U21-es Eb-selejtezőn.

Debrecen - A lengyel salakmotorosok vihetik a prímet az U21-es Eb-selejtezőn.

A hét végén számos salakmotoros stadion benépesül Európa-szerte, ezek közé tartozik a Nagyhalász Speedway Ring, amely rangos esemény házigazdája lesz, hiszen az U21-es Európa-bajnokság egyik selejtezőjét rendezik szombaton 15 órától. Tíz nemzet tehetségei húzzák majd a gázt, hazánkat az a Bárány Márk (Debrecen Speedway SE) képviseli, aki két éve a magyar bajnokság nagyhalászi fordulóján debütált, és tartalékként három futamban is rajthoz állhatott.

– Nagy megtiszteltetés, hogy én képviselhetem a magyar színeket ezen a rangos találkozón – kezdte a beszélgetést a hajdúsági motoros. – Szeretnék minél eredményesebben motorozni, ami nem lesz könnyű, hiszen nagyon erős a mezőny. Elsősorban a lengyel versenyzők emelkednek ki, de a németeknél és a többi nemzetnél is vannak kiváló motorosok. Úgy gondolom, hogy négy-öt ponttal már elégedett lennék.

Ideális beállítás kellene

– Szeretem a nagyhalászi pályát, és remélhetőleg sikerül majd az ilyen rövid oválhoz a legideálisabb beállítást eltalálni – mondta a fiatal vaspapucsos. Márk most két komoly próbatétel előtt áll, hiszen a verseny után jön az érettségi. Tervei szerint ősztől marad a debreceni Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola tanulója, mert édesapja létavértesi autószerelő műhelyében elkél az ügyes kéz.

Visszakanyarodva a nagyhalászi viadalra, szombaton délelőtt fél tizenegytől edzhetnek a versenyzők, akik közül sokan aznap reggel fognak „beesni” Nagyhalászba.

Lengyel dominancia

A Barátság Kupa második versenyhétvégéjét a lengyelországi Swietochlowicében rendezték. Szombaton a rovnóiak, a zsarnovicaiak, a pardubiceiek, a debreceniek és a hazaiak csapatversenyét láthatta a nagyérdemű. Az első hely sorsa különfutamban dőlt el, amit a Swietochlowice (29+3 pont) szerzett meg a Rovnóval (29+2) szemben. A dobogó harmadik fokára a Pardubice (26) állhatott fel, a szlovákok (21) lettek a negyedikek, míg a magyarok (13) az ötödikek. A debrecenieknél Benkő Roland 6, Vida Péter 5, Szegvári Róbert 2 egységet gyűjtött, Kónya Sándor pont nélkül zárt.

Vasárnap egyéni küzdelemben mérték össze tudásukat a versenyzők. Itt is lengyel siker született, ráadásul a dobogót csak hazai pilóta foglalta el, Hubert Legowik nyert Marcel Kajzer és Bartosz Szymura előtt. A versenyen három magyar vaspapucsos is szerepet kapott, Vida 4 pontot gyűjtve a 14., Szegvári 3 ponttal a 16. lett, míg Kónya 0 ponttal a 17. helyen végzett.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!