Sport

2017.06.26. 18:19

Betonkemény erőpróbán túl a debreceni hallgatók

Debrecen - Összesítésben a második helyet szerezte meg a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Építőmérnöki Tanszékének csapata, a DEMKenu a VI. Magyar MAPEI Betonkenu Kupán.

Debrecen - Összesítésben a második helyet szerezte meg a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Építőmérnöki Tanszékének csapata, a DEMKenu a VI. Magyar MAPEI Betonkenu Kupán.

Több versenyszámban is helyt kellett állni a június 22-23. között Budapesten, a Lágymányosi-öbölben rendezett különleges megmérettetésen a résztvevő 8 egyetemi és 6 vállalati csapatnak, akik bebizonyíthatták, mennyire kreatívan, milyen széles körben lehet felhasználni ezt a sokrétű építőipari anyagot.

A gondos előkészületnek, tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően a DEMKenu tagjai több versenyszámban is sikert értek el: aranyérmet szereztek a sárkányhajó (regatta) futamban, elnyerték a legjobb csapatbemutató videónak járó díjat, a Leggyorsabb betonkenu kategóriában különdíjasok lettek, bronzérmet nyertek a betonhíd teherbírási versenyszámban, így összesítésben a 2. helyet érdemelték ki.

- A titok nyitja, hogy jól kell ismerni a beton tulajdonságait, jó receptet kell összeállítani és jó technológiát kell alkalmazni – árulta el az unideb.hu portálnak az 50 kiló összsúlyú betonépítésű versenykenu titkát Papp Mihály, a csapat tagja.

A DEMKenu csapat tagjai, akik a tervezésben, illetve a kivitelezésben vettek részt: Bán Fanni, Vida Orsolya, Bakó Dávid, Mocsári Attila Róbert , Papp Mihály, Fodor Bence, Bégány Gergő, Cziczás Gábor, Lajter Dániel, Murvay Csanád Samu, Pádár Tibor, Vitáli Bence, Rácz Szabolcs építőmérnök hallgatók. A futamokon Hegedűs Diána, Ferenczi Fruzsina, Kiss Balázs és Kovács Olivér húzta az evezőket.

Az összetett versenyt a Debreceni Egyetem előtt a Pécsi Tudományegyetem nyerte, a bronzérmet pedig a Széchenyi István csapata szerezte meg.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!