Sport

2017.06.19. 20:16

Belecsaptak a lecsóba az újvárosiak

Balmazújváros - Horváth Ferenc elárulta, ami remekül működött a Balmaznál, azon nem szeretne változtatni.

Balmazújváros - Horváth Ferenc elárulta, ami remekül működött a Balmaznál, azon nem szeretne változtatni.

Új szelek fújnak az élvonalba jutó Balmaz Kamilla Gyógyfürdőnél: az MTK ajánlatára igent mondó Feczkó Tamás két és fél év után búcsút intett a történelmi tettet végrehajtó csapatnak, a helyét pedig a már több NB I-es klubnál bizonyító Horváth Ferenc vette át. Az új szakvezető hétfőn bemutatkozott a társaságnak, majd megtartotta az első edzést. A bemelegítést követően előkerült a labda, a futballisták először „cicáztak”, ezt követően egymás közötti játék vette a kezdetét. A meccs során az egyik gárda sárga, a másik pedig zöld fejpántot viselt. Nem finomkodtak Horváth Ferenc tanítványai, olykor kemény belépők tarkították az összecsapást. A küzdőszellem tetszett a trénernek, aki többször tapssal honorálta a látottakat. Záróakkord gyanánt futás várt Belényesi Miklósékra. A foglalkozáson nem a teljes keret állt a szakmai stáb rendelkezésére, Bakos Bence és a csapatkapitány, Sigér Dávid sem végezhetett teljes értékű munkát.

Veszélyes ellencsapások

– Sok mindent egy edzésből nem lehet leszűrni, de elégedett lehetek a fiúk produkciójával – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Horváth Ferenc.

Hogy milyen stílusú alakulatot láthatnak majd a drukkerek? Úgy gondolom, ami jól működött a Balmazújvárosnál, azt mindenképpen folytatnunk kell."

– A csapat remekül funkcionált, ezen az úton kívánunk továbbhaladni. Valószínűleg a meccseink zömén nem mi fogunk dominálni, így olyan felállásban gondolkodunk, amelynek alapját elsősorban a kontratámadások adják. Sok idő nem áll a rendelkezésünkre, hiszen négyhetes felkészülés vár a srácokra. Arról még nem tudok nyilatkozni, hogy megyünk-e edzőtáborba. A célunkat nem lehet bonyolultnak nevezni, feltétlenül bent akarunk maradni az NB I-ben! – jelentette ki lapunknak a mester.

Fotó: Derencsényi István

Váratlan csere

A játékosok közül az előző szezonban az újvárosi keret legeredményesebb tagjának számító Fekete Ádám beszélt az első „megmérettetésről”.

– Két hétig pihenhettünk. Egyfelől rövid volt a szünet, másrészről pedig már számoltam vissza a napokat a rajtig, hiszen mégiscsak a legmagasabb osztályban bizonyíthatunk. Nagy hőségben mozogtunk, ennek ellenére jól esett a tréning, amely remek intenzitásban zajlott. Természetesen meglepett Feczkó Tamás búcsúja, de az élet megy tovább. Sok sikert szeretnénk kívánni neki. Nagyon várom már a pontvadászat kezdetét, jöjjön, aminek jönnie kell. Keményen megdolgoztunk a feljutásért, nincs okunk félni. Nem hinném, hogy csak a kiesés elől kell majd menekülnünk, komolyabb terveink is lehetnek a következő idényben – jelentette ki a gólerős csatár.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!