Sport

2017.05.10. 12:22

Megye I: robog a sárrétudvariak szekere

Sárrétudvari - Bodó Lajos elárulta, a téli játékosmozgást követően idő kellett a csapat összecsiszolására.

Sárrétudvari - Bodó Lajos elárulta, a téli játékosmozgást követően idő kellett a csapat összecsiszolására.

A Szertár Sportbolt megye I. legjobb formában lévő együttese jelenleg a Sárrétudvari. A gárda az előző öt bajnokiját egytől egyig megnyerte, hasonló szériát másik csapat nem tud felmutatni a mezőnyben. Bodó Lajos legénysége a legutóbbi fordulóban a DASE-t fektette két vállra. A meccsen Füleki Béla góljával a hazai pályán szereplő sárrétudvariak szerezték meg a vezetést, ám a cívisvárosiak a duplázó Kovács Miklós révén fordítottak. A házigazda nem jött zavarba, előbb Szűcs Péter egalizált, majd Kovács Balázs a 62. percben beállította a 3–2-es végeredményt.

Szórakoztatni akarnak

– Egyik meghatározó játékosunkra, Fegyverneki Máthéra nem számíthattunk a hétvégén. A találkozón három fiatal tehetségnek is lehetőséget adtam. A DASE hozzánk hasonlóan alacsony átlagéletkorú csapattal állt ki a mérkőzésre. Véleményem szerint megérdemelt győzelmet arattunk – szögezte le a Hajdú-bihari Naplónak Bodó Lajos, aki kitért a győzelmi szériára is.

– A télen jelentősen átalakult a keretünk, hét új ember érkezett hozzánk, idő kellett mire beépítettük őket, és összecsiszolódott a társaság. Az ifjúsági egyletünk reális eséllyel pályázik a bajnoki címre, ami történelmi siker lenne a település életében, így tőlük nem szerettünk volna labdarúgókat elvenni. Az első tavaszi bajnokin olyan ritka esettel találtuk szembe magunkat, hogy a pályára lépő fiúk között voltak olyanok, akik személyesen még nem ismerték egymást. A sorsolásunk sem volt ideális, főleg az élbolyba tartozó riválisokkal csaptunk össze az év elején. Szerencsére mindenkinek sikerült megtalálunk az ideális posztját. Jelenleg az ötödik helyen állunk a táblázaton, a szezon előtt az első hatba jutást tűztük ki célként, tehát nem lehetünk elégedetlenek.

Úgy gondolom, ha a mostani garnitúrával kezdtük volna meg a pontvadászatot, jóval előkelőbb pozíciót birtokolnánk.

Sajnos az edzéslátogatottsággal vannak problémák, sokszor nem sikerül összeegyeztetni a tréningeket a munkával vagy az iskolával. A támadó futballra esküszünk, előnyben sem állunk vissza, emiatt kapunk sok gólt. Őszinte leszek, nekünk olyan vetélytársak fekszenek, akik nem tömörülnek be, hanem vállalják a nyílt játékot.

Veszélyes túra

A Sárrétudvari vasárnap léphet ötről a hatra, már ami a sikerek számát illeti, ekkor a Hosszúpályihoz utaznak Bodó edző tanítványai, a labda 16.30-kor indul útjára.

– Ha hiszik, ha nem, az idény egyik legnehezebb meccsére számítok. Ellenfelünk veszélyes zónában tartózkodik, vagyis égető szüksége van a pontokra. Korábbi sárrétudvari játékosok is szerepelnek a Hosszúpályiban, őket valószínűleg extra motiváció fűti majd – zárta mondandóját a mester.

HBN-BÁ


Gólzápor Nagyhegyesen, döntetlen Hajdúszoboszlón

Véget értek a labdarúgó megyei első osztály szombati mérkőzései. Íme az eredmények.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!