Sport

2017.05.24. 14:21

Bunyó karácsonyig Hajdú-Biharban

Debrecen - A város és a megye is el lesz látva boksszal ebben az évben, például újra életre hívnák a Hajdú Kupát.

Debrecen - A város és a megye is el lesz látva boksszal ebben az évben, például újra életre hívnák a Hajdú Kupát.

A közelmúltban Debrecenben, a DVSC és az országos szövetség által szervezett négynapos ökölvívó Diákolimpia megnyitóján Barcsa Lajos, a cívisváros alpolgármestere a boksz helyi szerepéről, fontosságáról beszélt. A hagyományos év eleji Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen túl számos megmérettetésnek ad otthont évről évre a Hajdúság fővárosa; a DVSC bokszklub jelentős országos viadalokat hoz tető alá, de rendszeresen várja az érdeklődőket amatőr versenyeire, táboraiba, emellett érdekelt több más fronton is.

Népszerű a Pofonparti

Szabó Ildikó klubmenedzser az idei terveket taglalva kiemelte, a már megszokott Pofonpartikat ezután is mindig megrendezi a DVSC. Ezekre a viadalokra nagyjából havonta kerül sor az Angyalföld téri EURO Baptista Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolában, ahol alkalmanként mintegy 80-100 fiatal bunyós lép kötelek közé. A Pofonparti népszerűségére jellemző, hogy nemcsak a térségből, hanem a határon túlról is érkeznek ökölvívók az eseményre. Külön említést érdemel, hogy a rendezvényen szinte minden alkalommal úgynevezett szakmai minimumvizsgát is tesznek a versenyre nevezők közül mindazok, akik még pályájuk elején tartó ifjoncok. Sőt, nem ritkán életmóddal vagy egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadásokat is tartanak a Pofonpartik kísérőprogramjaként.

Boksz a strandon?

A térség ökölvívói számára nyári és téli edzőtábort szervez idén a klub Debrecenben, bentlakásos módon, emellett decemberben megtartja a szokásos Mikulás Kupáját is. Ami a városi iskolák bevonását illeti, korábban volt több kitelepülése a DVSC-nek, ám egy ideje ez megfordult, hiszen például a DSZC Irinyi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája speciális testnevelés óra keretén belül a diákokat viszi el a DVSC edzéseire egy évben többször, ahol nemcsak nézhetik, de ki is próbálhatják, hogy például milyen érzés kesztyűben zsákolni.

Ami viszont teljesen újszerű lehet ebben az évben, hogy a régen népszerű Hajdú Kupát ismét felelevenítené az egyesület: ezen főleg megyei fiú és lány bunyósok vehetnének részt, később véglegesített korcsoportokban. A várhatóan többnapos sporteseményre nyáron kerülhet, valószínűleg valamelyik strandon – ahol mindig nagy látványosság egy-egy ilyen rendezvény.

Jelenleg – amellett, hogy ökölvívói korosztályos válogatottakkal edzenek vagy anyaegyesületükben a közelgő rangos sporteseményekre készülnek – az országos csapatbajnokságban is részt vesz a klub edzői stábja és néhány bokszolója, Észak-alföldi Tornádó Ökölvívó Régió néven. Amennyiben a gárda a végső csatározások során is érdekelt lesz, a DVSC megpályázza a nagy négyes döntő megrendezését – ám ez még a jövő zenéje. Ami biztos, hogy bunyó lesz karácsonyig, sőt még azon túl is!

HBN–KSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!