Sport

2017.04.25. 08:42

Futsal NB II: három góllal verte ellenfelét a DEAC

Debrecen - Klasszikus, régi szép emlékeket idéző 6-3-as végeredményt hozott a DEAC - Kincsem meccs hétfő este, s miután az egy órával később kezdődő Csenger - Mezei Vill II. derbi 4-5-re végződött, kijelenthető, hogy a DEAC számára kedvezően alakult a mai nap.

Debrecen - Klasszikus, régi szép emlékeket idéző 6-3-as végeredményt hozott a DEAC - Kincsem meccs hétfő este, s miután az egy órával később kezdődő Csenger - Mezei Vill II. derbi 4-5-re végződött, kijelenthető, hogy a DEAC számára kedvezően alakult a mai nap.

A tavalyi bajnok elleni hétfő esti csata igencsak a DEAC szájíze szerint alakult az első félidőben. A meglehetősen sportszerű találkozón gyorsan peregtek le a percek, s főként a játékkal foglalkozott mindkét csapat, ezért a bíróknak nem kellett sokszor közbeavatkozniuk.

Vékei Nándor a 7. percben vezetést szerzett a hazaiaknak (1-0), amit azonban kiegyenlítettek a vendégek (1-1).

Hamarosan aztán mintegy három perc alatt szinte el is döntötték a debreceniek a meccset, hiszen Kántor, Kovács és Szentes Bíró is mattolta az egyébként jól védő Kincsem portást (4-1), ezáltal a 16. percben már megnyugtató előnyt birtokolt a DEAC.

A szünetet követően benéztek a hazaiak egy pontrúgást (4-2), így a jól küzdő, rutinos játékosokból álló Kincsem izgalmasabbá tette a mérkőzést.

Jó darabig csak a zakatolás ment, nagy iramban játszottak a csapatok, és mindkét kapusnak akadt dolga bőven, így a hajrá kezdetéig kellett várni arra, hogy ismét visszaálljon a három gólos különbség. Ekkor a hazaiak összjátéka ismét jól működött, a befejezőember pedig ismét Vékei volt (5-2).

Egy percre rá viszont újabb gólt szerzett a Kincsem - gyakorlatilag a félpályától kezdve többször is megszabadíthatták volna a rivális játékosát a labdától, de mindig éppen egy centivel surrant el a labda a keresztező lábak mellett, hogy végül Csőke Bence kapufára, majd a debreceni kapusba, Dobi Attilába püfölje a labdát, majd harmadikra végül a kapuba (5-3).

Azért az utolsó szó a DEAC-é volt, Pallai Zsolt szépen pakolta be a labdát a Kincsem hálójába (6-3).

Hajtós meccs volt, amelyet végig uralt a DEAC, ám nem dőlhettek hátra egyszer sem.

- Koppányi Szabolcs -


Tények

Férfi futsal NB II, Keleti csoport, felsőházi rájátszás, 7. kör

DEAC - Kincsem Lovaspark SE 6-3 (4-1)

Elek Gergő (DEAC): - Nehéz mérkőzés volt. Nem játszottunk jól. Kellemetlen volt a stílusa az ellenfélnek. Kevesen voltak, de nagyon jó játékosok. Annak örülök a legjobban, hogy akik ma húztak eddig kevesebbet játszottak, talán most kijön a bő keret adta előny! Ennél mindhárom hátralévő meccsünkön jobban kell játszanunk! De most már a saját kezünkben a sorsunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!