Sport

2017.02.08. 15:14

Vállalható vereséggel zárult a Loki túrája

Debrecen - A Sahtar Donyeck 2–1-re legyőzte a DVSC-t a portugáliai Atlantic Kupa kedd esti bronzmérkőzésén.

Debrecen - A Sahtar Donyeck 2–1-re legyőzte a DVSC-t a portugáliai Atlantic Kupa kedd esti bronzmérkőzésén.

Tizenkét napot követően csütörtök hajnalban hazatér a portugáliai Vale d’Oliveirasból a Debrecen futballcsapata, ahol a keret téli edzőtáborozáson vett részt. A társaság kedden lapzártánk után még pályára lépett az Atlantic Kupa elnevezésű felkészülési tornán, a harmadik helyért az ukrán bajnokság listavezetőjével, a Sahtar Donyeckkel csaptak össze Dusan Brkovicsék.

Szép Feltscher-fejes

Mindkét oldalon egy-egy apró helyzettel indult a találkozó, majd egy Danilovics-bravúrt láthattunk ziccerben. A donyeckiek uralták a meccset, többet támadtak mint a magyar csapat, de a Loki védelmére nem lehetett panasz. Nem sokkal később Feltscher lőtt el a kapu előtt keresztbe, majd megszületett az ukránok vezető gólja: Gustavo vágta a kapuba a Danilovicsról kipattanó labdát.

Mindössze egy minutum telt el és máris megduplázta előnyét az ellenfél, kihasználva egy helyezkedési hibát Dentinho lőtt zavartalanul a hálóba. Igen hamar szépített a DVSC, miután Handzic beadását Feltscher futtából a kapu közepébe fejelte.

A szünet után a frissen beállt Ferenczi szép lövését védte Pjatov vetődve. Az 53. percben Brkovics utolsó emberként lerántotta ellenfelét a tizenhatos vonalán, ha ez nem felkészülési torna lett volna, vélhetően mehet zuhanyozni a szerb hátvéd.

Ventura nem jött

A folytatásban mezőnyfölénybe került a Sahtar Donyeck, és egyre másra alakította ki a lehetőségeit. Danilovicsnak több ízben is nagyot kellett védenie. A hátralévő percekben sok cserét végrehajtottak a szakvezetők mindkét oldalon, ami a folyamatos játékot kissé meg is akasztotta.

Összességében nem teljesített rosszul a Loki ezen az estén, többnyire egyenrangú ellenfele volt a Bajnokok Ligája- és az Európa Liga-csoportkörben rendszeresen szereplő együttesnek.

A gárda szerdán délelőtt még edzett egyet Portugáliában, majd este fél kilenckor fölszáll a gépe Lisszabonban, s a fiúk csütörtök hajnalban érkeznek meg a cívisvárosba.

Mint a klub hivatalos honlapja beszámolt róla, nem tartott a többiekkel a portugál középpályás Ventura, aki néhány napig a hajdúságiakkal készült az edzőtáborban. Frank Feltcher hazatért papírjait intézni, de ő néhány napon belül visszatér a csapathoz. A DVSC pályaedzőjének, José Pratasnak megszületett a kisfia, ezért ő szintén pár nappal később tér vissza. Az ifjú kapus, Kovács Péter pedig elutazott Spanyolországba, ahol csatlakozott az U17-es válogatott keretéhez.

HBN


Atlantic Cup

Sahtar Donyeck – DVSC 2–1 (2–1)

Algarve Stadion. Vezette: Cabral (Gomes, Sancho)

Sahtar Donyeck: Pyatov – Srna (Bernard, 67.), Kucher (Ordets, 67.), Rakitskiy, Ismaily (Boroachuk, 83.) – Fred, Malyshev (Azevedo, 83.) – Marlos, Dentinho (Kobin, 67.), Taison (Kovalenko, 67.) – Gustavo (Stepanenko, 83.)

DVSC: Danilovics (Kelava, 80.) – Jovanovic (Osváth, 70.), Brkovics, Mészáros (Szilvási, 70.), Barna (Ferenczi, 46.) – Feltscher (Kóródi, 70.), Filip, Tőzsér, Szekulics – Holman (Bíró, 84.) – Handzic (Könyves, 80.)

Gól: 1–0 Gustavo (27.), 2–0 Dentinho (29.), 2–1 Feltscher (37.)

Sárga lap: Brkovics (52.)


Veszélybe kerülhet a Loki-játékos karrierje

Debrecen - Dr. Horváth Zsolton a múlt héten szívműtétet hajtottak végre, megkezdődött a felépülése.

 

Kikapott a Loki a Sahtartól, negyedik az Atlantic Kupán

Debrecen - Kedd este egy európai topcsapattal, a Sahtar Donyeckkel mérkőzött meg a DVSC az Atlantic Kupa harmadik helyéért. A Loki egy győzelemmel és egy vereséggel, míg az ellenfél egy győzelemmel és egy döntetlennel végzett csoportja második helyén, így kerültek össze a felek.

Búcsúzik a Loki Portugáliától

Debrecen - Január 28-án érkezett meg a DVSC a Vale d’Oliveirasba, amely egészen a mai napig a csapat otthona volt. A játékosok nyugodt, jó körülmények között készülhettek, kemény edzéseken vettek részt és erős ellenfelekkel találkozhattak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!