Sport

2017.01.10. 13:54

DVSC: a csapatkapitány is távozik

Debrecen - Megkezdődött a felkészülés a tavaszi szezonra, azonban öt futballistától elköszönt a Loki.

Debrecen - Megkezdődött a felkészülés a tavaszi szezonra, azonban öt futballistától elköszönt a Loki.

Napra pontosan egy hónappal az utolsó bajnoki mérkőzés, a Kecskeméten lejátszott Újpest–DVSC összecsapás után találkozhattak ismét a pallagi edzőcentrumban a Loki labdarúgói. Kedden ugyanis véget ért számukra a téli szünet, a kora reggeli fizikai tesztekkel, majd a délelőtti tréninggel elkezdődött a felkészülés a tavaszi szezonra.

Öten máshol folytatják

A nap meglepetését az szolgáltatta, hogy a Debrecen megvált öt futballistájától - emlékezhetünk rá, Róbert Vittek és Ivan Bobko már decemberben elhagyta a csapatot -, főként arra nem számítottak sokan, hogy a csapatkapitány, Szakály Péter is köztük lesz. Bár jobbára csak kósza híreket hallani, nem kizárt, hogy a játékossal mentalitásbeli kifogásai akadtak a vezetőségnek és a szakmai stábnak. Szakály mellett szintén odébbáll Geoffrey Castillion, Ognjen Djelmic, Kuti Krisztián és Balogh János, az említettekről annyit tudni csak egyelőre, hogy máshol folytatják a pályafutásukat.

Amint azt a klub honlapja közli, az új igazolásokkal kapcsolatban folynak az egyeztetések. Egyelőre így néz ki az érkezők listája: kölcsönből visszatért Barna Szabolcs és Varga Kevin, rajtuk kívül még ifjonc, Kerekes Krisztián, Csősz Richárd, Nagy Kevin és Koval Viktor csatlakozott az első kerethez.

Mészáros bizakodik

Mint a cívisvárosi drukkerek azt jól tudják, decemberben még az is kérdéses volt néhány napig, hogy egyáltalán Leonel Pontes irányításával kezdik-e meg a januári munkát a klubnál, ugyanis a vezetőségben akadtak olyanok, akiknek megingott a bizalmuk a portugál trénerben. Az tény, hogy a Loki jelenlegi 10. helye több mint aggasztó, de végül az igazgatósági ülésen megszavazták, hogy a luzitán mesterrel forog tovább a verkli.

Mint azt lapunknak Mészáros Norbert, a gárda rutinos védője elmondta, jól esett a pihenés, de nem bánja már, hogy újra nap mint nap edzésekre kell járnia.

Fotó: Derencsényi István | Kattintásra galéria nyílik

– Az elmúlt egy hónap a családé volt, jól volt sok időt együtt tölteni velük – fogalmazott a hátvéd. – Rendszeresen kirándultunk és természetesen vadászni is eljártam, engem ez kapcsol ki a legjobban. Úgy vélem, ennyi idő elegendő volt arra, hogy maximálisan felfrissüljek és újult erővel vágjak neki az előttünk álló feladatoknak – árulta el a válogatott futballista.

Ahogyan a nagy többség a csapatban, Mészáros sem engedte el magát teljesen, többször is elment futni és nyilván a vadászatok során is „lenyomott” jó pár kilométert.

– Nem fog gondot okozni, hogy mostantól ismét kemény munkára leszünk fogva, hiszen teljesen nem eresztettünk le. Örülök, hogy eljött a felkészülés első napja, hiszen nagyon fontos alapozás előtt állunk: mindenképpen javítanunk kell az őszi teljesítményünkön. Biztos vagyok benne, hogy elvégezzük majd azt a munkát, amelynek köszönhetően végre elindulhatunk fölfelé a tabellán. Mert abban mindannyian biztosak vagyunk, hogy ennél sokkal többre képes a csapat, azon leszünk, hogy ezt be is bizonyítsuk a tavaszi mérkőzéseken.

HBN


Debrecen - Szakály Péter, Geoffrey Castillion, Ognjen Djelmic, Kuti Krisztián és Balogh János nem a Lokival kezdi a felkészülést.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!