Sport

2016.11.27. 13:30

Szép, szép, de kéne már egy csúnya siker

Debrecen - A DVSC ismét elrontotta a ziccereit, ezért nem szerzett pontot a Haladás ellen idegenben.

Debrecen - A DVSC ismét elrontotta a ziccereit, ezért nem szerzett pontot a Haladás ellen idegenben.

Olykor érdemes hátulról jönni, mint a fodrász, vagyis a Haladás-DVSC bajnoki mérkőzés tudósítását is lehet úgy indítani, hogy górcső alá vesszük a két edző értékelését, ugyanis sok mindent elmond a szombati kilencven percről. A hazaiak trénere, Mészöly Géza büszkeségének adott hangot, és kitért együttese szerencséjére is, amellett, hogy a kapusát, a fiatal Gyurján Mártont dicsérte. Volt is miért, ugyanis a Loki-gólt sokszor csak a tehetséges hálóőre akadályozta meg, vagy éppen a vendégek pontatlansága.

Uralták a meccset

Leonel Pontes úgy tűnik, töretlenül élvezi a bizalmat, mert azt egyelőre nem állíthatjuk, hogy az eredmények mellette szólnának. A debreceniek mutatott játéka azonban igen, hiszen az a Sopronban rendezett találkozón is hamar kiderült, milyen futballt is akarnak játszani a piros mezesek. A tréner az 1-0-s vereséggel véget ért meccs után úgy nyilatkozott, hogy „a játékosoknak, a klubnak és a szurkolóinknak is hinni kell a munkámban, mert jó csapatunk van”. A gond csupán ott van, hogy a jó csapatot három pont választja el a kieső helytől, a dobogótól meg kilenc. Hogy ezek a távolságok mennyire nagyok vagy csekélyek, azt mindenki saját vérmérséklete szerint dönti el!

A hajdúságiak mindjárt a mérkőzés elején támadólag léptek föl, sokat birtokolták a labdát, azonban úgy tűnik, hiánycikk Debrecenben egy, vagy inkább két befejezőcsatár, hiszen ha van ilyen a vendégeknél szombat délután, több gólos előnnyel vonulhattak volna pihenőre. A zöld-fehérektől mindössze néhány kósza kontrára futotta, igaz, hogy a vasiak több kulcsjátékosukat is nélkülözni voltak kénytelenek.

Ajtó-ablakból sem

A fordulást követően lábra kapott a Haladás, érezhető volt, hogy a vezetőedzőjük azt kérte a szombathelyiektől, nyomják meg a második félidő végét. A DVSC kicsit az öltözőben maradt, amit a Hali ki is használt, egy szögletből Ars fejelt Danilovics kapujába.

Innentől még nehezebb dolga lett Szakályéknak, mert futhattak az eredmény után, ami némi görcsösséget is szült, a Szombathely pedig játszhatta tovább a kockázatmentes, zárt futballját. Ennek ellenére még így is fordíthatott volna a Debrecen, de minden kimaradt, sőt a pontmentő labdák is, amelyekett Horváth Zsolt egyedül kapura törve a kapufára rúgott, ahogyan Brkovics közeli fejesét is kitornázta Gyurján.

Szóval rendben, hogy jó csapatunk van és mi irányítjuk a játékot, de jól lenne most már egy győzelmi széria is.

HBN


OTP Bank Liga 17. forduló

Haladás–DVSC 1–0 (0-0)

Sopron, 1147 néző. Vezette: Szabó Zs. (Lémon, Becséri)

Haladás: Gyurján – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Tóth M. (Jagodics, 81.), Iszlai – Halmosi, Rácz (Dombi, 89.), Gaál – Ars (Sjoerd, 71.)

DVSC: Danilovics – Jovanovic, Szatmári, Brkovics, Völgyi (Horváth Zs., 59.) – Filip (Takács T., 79.), Tőzsér – Szakály (Mészáros K., 71.), Holman, Bobko - Vittek

Gól: 1-0 Ars (53.)

Sárga lap: Jovanovic (25.), Filip (35.), Iszlai (50.), Ars (58.)

Mesterszemmel

Mészöly Géza: Büszke vagyok! Boldog vagyok, hiszen ezer sebből véreztünk: a rengeteg hiányzóhoz csatlakozott még a hétvége előtt Rózsa Dani is. Amikor Debrecenben 1–0-ra nyertünk, az volt Rózsa első kezdőként lejátszott meccse idén. Azt mondtam az akkori találkozó után: milyen jó, hogy két ilyen kiváló kapusunk van. Most azt mondtam: de jó, hogy három ennyire jó kapusunk van! Gyurján Marcit itt fogtuk, tudtuk, hogy mennyire tehetséges, és nagyon sokat tanult Király Gáboréktól. Kisegítettük egymást, Fortuna is velünk volt, és végre nem kaptunk gólt! Megküzdöttünk ezért a győzelemért, cimboráltunk az ördöggel is, de megvan a három pont! A DVSC-ben hat külföldi és egy fiatal játszott. Nálunk négy fiatal kezdett, kettő pedig be is állt! Az elmúlt hetek teljesítményében az ő ingadozó produktumuk is közrejátszott, de most a sok sérülés rákényszerített bennünket a mély vízbe dobásukra. Ars nem játszott igazán jól most sem, de abban bíztam, hogy már annyira rossz, hogy csak összejön a gól. Összejött...

Leonel Pontes: Jó meccset láthattak a kilátogató nézők. Az én csapatom egyik legjobb mérkőzése volt ez a szezonban, ugyanis nem emlékszem arra, hogy a gólon kívül kellett volna védenie a kapusomnak, illetve 6-7 nagy lehetőségünk volt a gól megszerzésére. Az első félidőben volt egy leshelyzet, amit behúzott a partjelző, ezt nehezményezem, de ettől függetlenül, ma nem mi szereztük meg a három pontot. Magas színvonalú meccs volt, mentünk előre a gólért, de sajnos a szerencse sem fogta a kezünket. Azonban a játékosoknak, a klubnak és a szurkolóinknak is hinni kell az én munkámban, mert jó csapatunk van!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!