Sport

2016.11.25. 15:20

Senánszky Petra és Kosina Gergő elismerése

Debrecen - A Debreceni Egyetem két hallgatója, Senánszky Petra és Kosina Gergő is megkapta az Év Egyetemi Sportolója-díjat. Az intézmény második lett a különdíjasok versenyében.

Debrecen - A Debreceni Egyetem két hallgatója, Senánszky Petra és Kosina Gergő is megkapta az Év Egyetemi Sportolója-díjat. Az intézmény második lett a különdíjasok versenyében.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség csütörtöki díjátadóján az év legeredményesebb egyetemista és főiskolás sportolóinak járó plaketteket azok vehették át, akik ebben az évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a Rio de Janeiró-i olimpiáról vagy paralimpiáról éremmel tértek haza, illetve az egyetemi világbajnokságokon és az Európai Egyetemi Játékokon az első három hely valamelyikén végeztek. Több mint ötven felsőoktatásban tanuló fiatalt jutalmaztak ez alapján az Év Egyetemi Sportolója elismeréssel.

A Debreceni Egyetem két uszonyos úszója, a biológia szakos Senánszky Perta és az építőmérnöknek készülő Kosina Gergő a 2016-os sportági felnőtt világbajnokságon szerzett aranyérmével érdemelte ki a díjat.

Az intézmények hallgatói létszámtól független pontversenyében a Debreceni Egyetem is dobogós helyen végzett, a Testnevelési Egyetem mögött második lett a különdíjasok között.

- Az utóbbi évek egyik legjobb eredményét értük el idén az országos bajnoki címek, helyezések számát tekintve, ugyanakkor nemcsak a verseny-, hanem a szabadidősportban is nagyon aktívak hallgatóink. Fontos mérőszám a Debreceni Egyetem esetében a kötelező testnevelés órán résztvevő diákok száma, ami 4800 és 5000 között van félévente, illetve az, hogy az egyetemi bajnokságokban a mi sportegyesületünk, a DEAC versenyzői indulnak legnagyobb létszámmal – hangsúlyozta az elismerés kapcsán Balogh László, a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség díj­átadó gáláján azt is kiemelték, hogy a Debreceni Egyetemé volt a második legnépesebb magyar delegáció a július 13-a és 25-e között Horvátországban megrendezett Európai Egyetemi Játékokon.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!