Sport

2016.11.16. 11:09

Olimpia 2024 - Kozák Danuta: egy ilyen ügy mellé oda kell állni

Budapest - Kozák Danuta megtisztelőnek tartja, hogy felkérték, legyen Budapest 2024-es olimpiai pályázatának egyik arca.

Budapest - Kozák Danuta megtisztelőnek tartja, hogy felkérték, legyen Budapest 2024-es olimpiai pályázatának egyik arca.

"Az egyik oldalról megtisztelő, még ha a szerepléstől kicsit ódzkodok is, de egy ilyen ügy mellé oda kell állni" - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában az ötszörös olimpiai bajnok kajakos, hozzátéve: Magyarország számára "történelmi cél", hogy elnyerje a nyolc év múlva esedékes játékok rendezési jogát, és kevésszer adódik ilyen lehetőség, mint most.

"Nehéz a feladat, de olimpiát nyerni is az, mégis több tízezer sportoló kel fel minden reggel edzeni ezért" - folytatta.

Arra a kérdésre, hogy tényleg sokat jelent-e hazai közönség előtt versenyezni - mint ahogy ez érzékelhető volt a riói játékokon is a brazilok részéről - az UTE 29 éves sportolója két emléket elevenített fel. Az 1998-as vb-t, amelyen gyerekként ott állt a parton a szakadó esőben, hogy lássa a sztárokat, illetve a 2011-es, ugyancsak itthoni világbajnokságot, amelyen már ő is versenyzett.

"Amikor beálltam a rajtgépbe, és bemondták a nevem, hallottam a nézők üdvrivalgását, hogy hangosan szólnak a dobok, éreztem, hogy hatalmas szeretet árad felém" - emlékezett vissza.

Riói sikerei után - mint mondta - nagyos sok kedves közeledésben volt része kicsiktől és nagyoktól egyaránt, s amikor elmesélték neki, hogy a tévé előtt ülve hangosan szurkoltak neki, vagy el is sírták magukat egy-egy győzelme alkalmával, akkor ismét átélhetővé vált a számára, hogy megcsinálta - egyesben, párosban és négyesben is aranyérmet nyert.

Arról is beszélt, hogy már ilyenkor elkezdődik a felkészülés a következő olimpiára.

"Meg kell fogalmazni a célt - a kijutást, a jobb eredmény elérését, vagy a címvédést - és aztán neki lehet állni edzeni" - mondta.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!