Sport

2016.11.29. 13:49

Nem kegyelmeznének a Zalaegerszegnek sem

Balmazújváros - Sigér Dávid szerint a kisebb hullámvölgy nem törte meg a balmazújvárosiakat.

Balmazújváros - Sigér Dávid szerint a kisebb hullámvölgy nem törte meg a balmazújvárosiakat.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a Zalaegerszeg ellen folytathatja a menetelését a Magyar Kupában, a két alakulat szerdán 12 órától feszül egymásnak az újvárosi stadionban a legjobb 16 közé jutásért. Feczkó Tamás tanítványai korábban az NB III-ban szereplő Tarr Andráshidának (3–0), valamint az élvonalbeli Paksnak (3–2) parancsoltak megálljt az elmúlt hetekben. A hajdúsági drukkerek reményei szerint a kék-fehérek is fejet hajtanak Kiss Lászlóék előtt.

Sikerrel kedveskednének

Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen ellenfelünk keretét remek játékosok alkotják

Sigér Dávid, a Balmaz középpályása

– A zalaiak a másodosztály első felében szeretnének végezni, és eddig jól is szerepelnek a bajnokságban. Augusztusban már összecsaptunk a ZTE-vel, akkor gól nélküli döntetlennel zárult a bajnoki. Hogy milyen emlékeim vannak a mérkőzésről? Az elején mindkét csapat óvatosabb taktikát választott, az utolsó húsz-harminc percben nyílt sisakos játékot láthattak a nézők, mindkét kapu veszélyben forgott. Úgy gondolom, szerdán már az első minutumtól bátrabb futballt produkálnak az együttesek. Itthon léphetünk pályára, ami két ok miatt is előnyös. Egyrészt nem kell a fél országot átutaznunk, másrészt Balmazújvárosban olyan szurkolói réteg kezd kialakulni, amely buzdításával a nehéz pillanatokban is rengeteg erőt ad nekünk. Feltétlenül győzelemmel akarjuk megörvendeztetni a drukkereinket az év utolsó hazai fellépésén. Sajnos a gyepszőnyeg minősége nem kifogástalan, elég mély a pálya, ami nem kedvez a sok passzra épülő taktikánknak. Valószínűleg lesznek változások a Puskás elleni kezdőhöz képest, az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosoknak alkalmuk lesz a bizonyításra. Meglehetősen bő a keretünk, így a rotáció nem okozhat komolyabb problémát.

A Balmazújváros a pontvadászatban az elmúlt három játéknapon csupán egy ponttal gazdagodott. Különösen fájó lehetett a Puskás Akadémiával szemben 1–0-ra elveszített összecsapás, hiszen a felcsútiak találata lesről született.

– Lelkileg mindenkit nagyon megviselt ez a vereség. Az utóbbi hetek nehézségeiből megpróbáljuk a pozitív dolgokat elraktározni. A Zalaegerszeg ellen a dac is fűt majd bennünket – jelentette ki az újvárosiak tizenhármas mezét viselő labdarúgója.

HBN-BÁ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!