Sport

2016.11.24. 12:49

Kim Rasmussen kezében

Debrecen - A dán kapitány nagy hangsúlyt fektet a védekezésre, mert szerinte a sikerességnek az a kulcsa.

Debrecen - A dán kapitány nagy hangsúlyt fektet a védekezésre, mert szerinte a sikerességnek az a kulcsa.

A 44 esztendős dán szakember remek ajánlólevéllel érkezett a magyar női kézilabda-válogatott kispadjára, hiszen az általa irányított lengyel nemzeti gárda 2013-ban és 2015-ben a negyedik helyen zárta a világbajnokságot, míg klubcsapatával, a bukaresti CSM-mel idén elhódította a Bajnokok Ligája trófeát a Győr ellen.

Kim Rasmussennel július 1-től négyéves szerződést kötött a magyar szövetség, s az első komoly erőpróba már a nyakunkon is van, hiszen december 4-től 18-ig Svédországban rendezik az Európa-bajnokságot, ahol a mieink Montenegróval, Dániával és Csehországgal kerültek egy csoportba. A kontinenstornára készülő válogatott szövetségi kapitányával Debrecenben beszélgettünk.

Viszonylag rövid ideje készül együtt a csapat, mennyire elégedett az elvégzett munkával, illetve a játékosokkal?

Kim Rasmussen: Sajnos több sérülés is hátráltatja a munkát, előbb Zácsik Szandra dőlt ki, legutóbb pedig kiderült, Tomori Zsuzsannára és Korsós Dorinára sem számíthatok, ráadásul Kovacsics Anikó sincs teljesen rendben. Viszont azok, akik most itt vannak Debrecenben, azok nagyszerűen, fegyelmezetten dolgoznak. Az edzéseken elsősorban a védekezésre fektetjük a hangsúlyt, hiszen ez mindennek a kulcsa. Ezen a héten a fizikai terhelés is nagyobb, ami meglátszik a játékosokon. A jövő hét a finomítás és a frissítés jegyében telik majd, jelenleg csak az érdekel, hogy december 5-én a csehek elleni Eb-nyitányon jól szerepeljünk.

Milyen eredménnyel lenne elégedett a kontinenstornán?

Kim Rasmussen: Nincs konkrét cél, az az elvárásom, hogy jobb csapatként térjünk haza Svédországból. Természetesen a lehető legtöbb meccset szeretnénk lejátszani az Európa-bajnokságon.

A keret tagja a DVSC-TVP kézilabdázója, Kelemen Éva. Milyen játékosnak tartja a debreceni balszélsőt?

Kim Rasmussen: Egész szezonban figyeltem Vica játékát. Nagyon lelkes és gyors, védekezésben, illetve támadásban is képes jó teljesítményt nyújtani.


Debrecen - Görbicz Anitáék Debrecenben készülnek a decemberi kézilabda Európa-bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!