Sport

2016.11.07. 10:42

Keleti derbi előtt az MVFC

Berettyóújfalu - Az exújfaluiakkal teletűzdelt Nyírgyulaj csapatával mérkőzik meg a Mezei-Vill.

Berettyóújfalu - Az exújfaluiakkal teletűzdelt Nyírgyulaj csapatával mérkőzik meg a Mezei-Vill.

A válogatott összetartása, és felkészülési meccsek miatt beiktatott bajnoki szünet után folytatódik a férfi futsal NB I.: hétfőn 19.30-tól Nyírbátorba látogat az MVFC-Berettyóújfalu, ahol a hetedik forduló alkalmával a Nyírgyulaj együttesével csap össze.

Hat kör után tizenegy ponttal a bajnoki tabella negyedik helyén áll a Mezei-Vill, mely bár kissé átalakult a nyáron, több meghatározó játékos is távozott Újfaluból, a legutóbbi körben mégis meg tudta verni a címvédő Győrt. Tette ezt ráadásul igen magabiztosan, hiszen 5–1-es sikert arattak Turzó József tanítványai a Rába ETO ellen. Igazán pozitív eseményekkel a háta mögött várhatja tehát a jelenlegi hatodik elleni derbit a Berettyó.

A Nyírgyulaj keretében számos ismerős név felfedezhető, hemzseg a volt Mezei-Villesektől a szabolcsi csapat. Ott játszik például Pallai Gábor, Lovas Norbert, Sánta Attila, vagy épp Siska Gergő. Vérbeli presztízscsatára van tehát kilátás hétfőn este.

Tavaly az alapszakaszban mindkét találkozásuk alkalmával a Mezei-Vill tudott nyerni, előbb 4–2-re, majd 3–1-re győzött a Turzó-alakulat. Aztán a felsőházi rájátszásban is kétszer mérkőztek meg a felek: 4–4-es döntetlen után a második derbi ismét újfalui fölényt hozott, 3–2-re diadalmaskodtak Trencsényi Jánosék.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!