Sport

2016.11.07. 16:00

Győzelemmel mutatkozna be a Liga Kupában a Balmaz

Balmazújváros - Pajkó László kifejezetten jó kezdeményezésnek tartja az új versenysorozatot.

Balmazújváros - Pajkó László kifejezetten jó kezdeményezésnek tartja az új versenysorozatot.

Megkezdi szereplését a Liga Kupában a Balmazújváros, kedden 18 órától a szintén NB I-es Eger csapata látogat a Kőnig Rendezvényközpontba.

– Mivel változott a bajnokság kiírása, feltétlen jó ötletnek tartom, hogy bevezették a Liga Kupát. Az NB I-es pontvadászatban csökkent az összecsapásaink száma, ám így megkapjuk a megfelelő meccsterhelést, illetve azok a játékosok is lehetőséghez juthatnak, akik általában kevesebb szerepet kapnak – formált véleményt Pajkó László, az Újváros kapusa, aki bízik benne, hogy sikerrel járnak, és ez kimozdíthatja őket a mélypontról.

Az élvonalbeli bajnokságban nem remekel a Balmaz, tíz meccs után három ponttal a 13. helyen állnak Füzesi Ferenc tanítványai. Az Eger nyolc találkozón van eddig túl, és hat egységgel a tizedik. Találkozott már egymással a két egylet, október 7-én a Heves megyeik otthonában 24–19-es hazai sikerrel végződött a derbi.

– Valóban nem vagyunk túl kirobbanó formában, valahogy minden igyekezetünk ellenére sem áll össze a játékunk, igaz, általában csak nüanszokon múlik, hogy elúszik a siker lehetősége. Ugyan olyan komolyan fogjuk venni ezt az ütközetet is, mint egy bajnokit, pláne, mert egy esetleges győzelem után újra visszakapnánk önbizalmunkat, és elindulnánk fölfelé. Az egrieknek van egy remek kapusuk, a védelmük is igen kiváló, illetve elég nagydarabok a játékosaik. Azt hiszem, ha sikerülne ismét igazi csapatként funkcionálnunk, egymásért küzdve megnyerhetnénk az összecsapást, ehhez persze kell majd nagyszerű szurkolótáborunk is – fogalmazott az újvárosiak hálóőre.

A hajdú-bihari gárda továbbra sem számíthat a sérült Mateo Dioris és Balda Ákos játékára, Kekezovics Marinko, akinek korábban a combja húzódott meg, viszont már a többiekkel edzett.

Jó tudni

Liga Kupa néven új versenysorozatot indított a Magyar Kézilabda Szövetség: a sorozatban azon NB I-es gárdák vehetnek részt, melyek nem indulnak nemzetközi kupában, illetve alacsonyabb osztályban szereplő csapatok is jelentkezhettek, az NB I/B-s PLER és Dabas élt a lehetőséggel. Mivel újfajta, rájátszás nélküli lebonyolítási rendeszert vezettek be a 2016/17-es idényben a férfi kézilabda NB I-ben, így az MKSZ a Liga Kupával próbálja biztosítani a megfelelő mérkőzésszámot az együttesek számára. Az A csoportba került a Balmazújváros, a Gyöngyös, a Komló, az Eger és a Dabas, míg a B jelűötösben kapott helyet a Mezőkövesd, az Orosháza, a Vác, a Cegléd, valamint a PLER. A csoportmérkőzéseket követően az egyik csoport 1-2. helyezettjei elődöntőt játszanak a másik csoport 1-2. helyezettjei ellen (A1-B2, B1-A2), majd az elődöntő két győztes csapata játssza a döntőt. Valamennyi párharc oda-visszavágós lebonyolítási formában történik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!