Sport

2016.10.17. 13:51

Helyzet helyzet hátán – egy pont

Debrecen - Holman Dávid: „Remélem, előbb-utóbb a szerencse a mi oldalunkra áll”. A DVSC támadó középpályása eképpen fejezte ki jövőbe vetett bizalmát a Pakson elért 1–1-es döntetlent követően, amikor a csapat ismételten gyenge helyzetkihasználásáról kérdeztük.

Debrecen - Holman Dávid: „Remélem, előbb-utóbb a szerencse a mi oldalunkra áll”. A DVSC támadó középpályása eképpen fejezte ki jövőbe vetett bizalmát a Pakson elért 1–1-es döntetlent követően, amikor a csapat ismételten gyenge helyzetkihasználásáról kérdeztük.

Az NB I 12. fordulójában a Debrecen az atomvárosban vendégszerepelt, ahol a Loki – főleg az első félidőben – több meccs megnyerésére elegendő helyzetet dolgozott ki, ám ezek közül csupán egyet tudott értékesíteni. – Meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Tudtuk a Paksról, hogy kellemetlen ellenfél, ennek megfelelően készültünk ellenük, és ezt ma is bizonyították. A helyzeteink megvoltak, nekem is persze, megcsináltam a nehezét, átcseleztem magam a védőn, aztán kihagytam. Ezek a szituációk azok, amelyeket be kell rúgni. Talán jobban kellett volna koncentrálnom. Mindenki becsülettel teszi a dolgát, nagyon keményen dolgozunk nap mint nap, előbb-utóbb remélem, a szerencse a mi oldalunkra áll.

Nyerni a Vasas ellen

A mérkőzés érdekessége volt, hogy az első félidőben a Loki uralta a meccset, többet birtokolta a labdát, helyzetei voltak, ennek ellenére a Paks szerzett vezetést a 13. percben, míg a második félidő javarészben a hazai csapaté volt, gólt azonban Vittek révén a DVSC neve mellett jegyeztek.

– Agresszív játékkal kezdtük a második játékfélidőt, próbáltuk letámadni a Paksot, ami sikerült is. Gyorsan gólt szereztünk, aztán utána visszább vettünk a tempóból – folytatta Holman. – Nem ez volt a taktikánk, nem tudatos volt, hogy jobban átadtuk a terepet a hazaiaknak, így hozta a mérkőzés. Ennek oka lehetett az is, hogy én ismét kaptam egy rúgást, még az első félidőben, ami után nem tudtam százszázalékosan odatenni magam, és ez már nem az első ilyen alkalom. Az ilyen és ehhez hasonló dolgokon kell túl lennünk, és ha ezek meglesznek, úgy gondolom, sikeresek tudunk lenni. A Paks egyébként nem mondanám, hogy durván játszott, inkább szemtelenül. De nézzünk előre, szombaton hazai pályán fogadjuk a Vasast, azt a mérkőzést meg kell nyernünk. Dolgozunk, hogy jobb legyen a helyzetkihasználásunk, eredményesebbek legyünk a kapu előtt.

HBN–KZS


Bunyó a Loki-szektorban

A paksi mérkőzés szünetében verekedés tört ki a vendégszektorban. Mintegy ötven drukkert számoltunk a lokisták számára kijelölt nézőtéri részen. A szurkolók többsége már a hazai találat megszerzése után, tehát késve érkezett. A játékrész lefújását követően aztán elszabadultak az indulatok. Egy kisebb csoport ütötte, rúgta a piros-fehér sálas drukkereket. A biztonságiak hamar szétválasztották a csoportokat, majd kivezették őket a pálya kerítésén kívülre. A sötét utcán folytatódott az adok-kapok. A második félidő kezdetéig nem láttunk rendőröket a paksi pálya előtti utcán. Információink szerint a Pécsről érkezett szurkolói csoport egy évekkel ezelőtti sérelemért igyekezett elégtételt venni a Loki-drukkereken.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!