Sport

2016.09.18. 14:15

Tartották magukat, de vereség a nóta vége

Debrecen - A DVSC sokáig döntetlenre állt, ám pont nélkül távozott a Ferencváros otthonából.

Debrecen - A DVSC sokáig döntetlenre állt, ám pont nélkül távozott a Ferencváros otthonából.

Nem kis trauma után utazott el a Debrecen a bajnoki címvédő Ferencváros otthonába, hiszen a piros-fehérek hét közben kiestek a Magyar Kupából az NB III-as ETO FC Győr ellen, ami egyelőre szinte történelmi mélypontnak számít, de a bajnokság azért más kávéház - gondolhatták a cívisvárosban.

Ennek megfelelően masszív és határozott Loki futott ki a Groupama Arénába, hiszen ahogy Mészáros Norbert, a csapat oszlopa elmondta, mindenképpen feledtetni akarták a szerdai kupakisiklást.

Mint az nem sokkal a találkozó előtt kiderült, a korábbi Fradi-játékos, Holman Dávid belázasodott, ezért a hajdúságiak 10-ese nem tudott Leonel Pontes rendelkezésére állni. Ott volt viszont a pályán a régen ugyancsak zöld-fehér mezben futballozó Aleksandar Jovanovic és Tőzsér Dániel is, mindketten fontos pozíciót töltve be a Lokiban.

Gólváltás az elején

Nem kezdődött valami biztatóan az összecsapás a vendégek szempontjából, ugyanis Böde Dániel már a 14. percben megszerezte a vezetés a házigazdáknak. Gera adott be szögletet a bal oldalról, érkezett, ahogyan szokott a válogatott csatár és Völgyi mellett a kapuba fejelt. Nagyjából három percig örülhettek a fővárosiak, amikor az új igazolás, az ukrán Ivan Bobko szép mozdulattal a felső sarokba emelt.

A gyors egyenlítés megnyugtatta a debrecenieket, akik taktikusan kezdtek el focizni, bár az FTC birtokolta többet a labdát, a Loki tartotta az ikszet.

A szünet után ismét nagy tempóra váltott a Fradi, a DVSC játékán érezhető volt, hogy nem feltétlenül elégedetlenek Szakályék az egy ponttal.

A 62. percig működött ez a taktika, amikor újra megszerezte a vezetést a Ferencváros. Úgy is fogalmazhatnánk, újabb szöglet újabb gól. Ezúttal Hajnal Tamás sarokrúgása szállt be, Danilovics kiöklözte, de pont középre és Dilaver a tizenhatoson kívülről nagy gólt vert a debreceni hálóba. Érezhető volt, hogy ez kissé megrogyasztotta a Pontes-együttest, de a még nagyobb baj három perc múlva jött, beakadt a harmadik hazai találat is. Böde keretbe foglalta a teljesítményét, ő emelte be a Ferencváros harmadik, egyben utolsó gólját.

A Debrecennek kedden lesz alkalma legközelebb javítania a teljesítményén, akkor az MTK-t 5-0-ra legyaluló Honvéd lesz a vendége a Nagyerdei Stadionban. Az sem ígérkezik majd kisebb falatnak.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!