Sport

2016.09.30. 09:39

Biczó Bence elhagyta Debrecent

Debrecen - Élversenyző nélkül maradt a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola úszószakosztálya.

Debrecen - Élversenyző nélkül maradt a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola úszószakosztálya.

Biczó Bence ifjúsági olimpiai bajnokként, nagy reményekkel érkezett Debrecenbe a londoni ötkarikás játékok után. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzőjeként egy olimpiai ciklust húzott le, ez idő alatt diadalmaskodott az Universiadén, illetve Európa-bajnoki ezüstérmes lett 200 méteres pillangó úszásban. Mindennek ellenére a legfőbb cél, a riói olimpián való szereplés nem sikerült, a várt siker elmaradt. Biczó szerződése szeptember végével lejárt, s korábbi edzőjéhez, Sántics Bélához hasonlóan, elhagyta Debrecent, a BVSC-ben folytatja karrierjét.

Fiatalokra építenek

– Közös megegyezés volt, hogy nem hosszabbítjuk meg a szerződést. A versenyző elmondta, a jövőben a Verrasztó testvérekkel, Molnár Ákos irányításával szeretne készülni, mert új impulzusokra van szüksége, s mi ezt megértettük, elfogadtuk. Azt kívánom Bencének, hogy a váltás hozza meg a sikert számára, találjon vissza régi önmagához! – nyilatkozta a Naplónak Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója, aki elárulta, az egyesület úszószakosztálya új útra lépett. – Biczó távozásával élversenyző nélkül maradtunk, de hiszem, hogy pár év múlva újra lesz olyan felnőtt úszónk, akiért szoríthatnak a hajdúsági sportbarátok! Szisztematikus munkával, egy minél nagyobb utánpótlás bázissal rendelkező szakosztályt akarunk felépíteni. Tavaly száznál is több gyermek iratkozott be hozzánk, biztos vagyok benne, hogy az új szakmai stáb irányításával jó úton indultunk el – fogalmazott a DSC első embere.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!