Sport

2016.09.29. 13:25

A Verrasztó testvérek és Biczó Bence a BVSC-ben folytatják pályafutásukat

Budapest - Az Európa-bajnok Verrasztó Dávid és húga, a szintén Eb-győztes Evelyn, valamint az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó Bence a BVSC-Zugló úszószakosztályában folytatja pályafutását.

Budapest - Az Európa-bajnok Verrasztó Dávid és húga, a szintén Eb-győztes Evelyn, valamint az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó Bence a BVSC-Zugló úszószakosztályában folytatja pályafutását.

Az egy plusz három évre szóló szerződést Verrasztó Dávid és Biczó a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján írta alá. Verrasztó Evelyn külföldi verseny miatt nem tudott részt venni az eseményen, de - amint az elhangzott - vele már korábban megállapodtak a BVSC vezetői.

A sajtóeseményen kiderült, hogy a világbajnoki ezüstérmes Verrasztó Dávid eddigi edzőjével, Molnár Ákossal érkezik a Szőnyi útra, testvére, Evelyn azonban éppen azért döntött a BVSC mellett, hogy ott Nagy Péter irányításával készülhessen.

Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke a bejelentést követően hangsúlyozta: "mind az élversenyzőink, mind az utánpótlásunk számára komoly motivációt jelent, hogy a jövőben olyan úszók mellett edzhetnek majd, mint Evelyn, Dávid és Bence". Hozzátette: a már hosszabb ideje náluk versenyző sportolók - a riói olimpián is szerepelt Bernek Péter és Papp Márk -, valamint az új igazolások révén véleménye szerint "bombaerős" úszócsapat alakult a Szőnyi úti uszodában.

Verrasztó Dávid kifejtette: már régóta gondolkodtak a váltáson, s úgy érzi, hogy nagyon jól döntöttek, amikor a BVSC-t választották. Elsősorban az edzéslehetőségek miatt érzi kedvezőnek új klubját, mert az elmúlt két évben egyedül készült, Zuglóban viszont külön motivációt jelent neki, hogy másokkal együtt edzhet.

Nagy Péter szakosztályvezető az MTI-nek az elvárásokról kijelentette: szeretnék, ha Dávid a jövő évi budapesti vb-n legalább az első hatba jutna 400 méter vegyesen, maga a versenyző azonban úgy fogalmazott, ő még ennél is jobb eredményt akar elérni. Verrasztó Evelynről Nagy annyit mondott, hogy vele már elkezdték a közös munkát, s azt a célt tűzték ki, hogy a három számából - 400 és 200 méter vegyes, valamint 200 méter gyors - legalább az egyikben döntős legyen a júliusi hazai világbajnokságon.

Biczó Bence nem volt ennyire konkrét, a 2010-es ifjúsági olimpiai bajnok most azt tartja a legfontosabbak, hogy utolérje önmagát, majd megköszönte, hogy ezt a BVSC-nél teszik lehetővé a számára.

Szatmáry Kristóf beszámolt arról is, hogy a BVSC-nél az elmúlt években beindult létesítményfejlesztések újabb állomásaként a napokban írják alá azt a szerződést, amely szerint a magyarországi vizes világbajnokághoz kapcsolódóan egy új, nyolcsávos, 50 méteres kültéri medence épül a Szőnyi úton. Az egymilliárd forintos beruházás az elnök tájékoztatása szerint 2017 elejére készül el, s a sátortetővel is ellátható létesítmény a budapesti vb tartalék-, illetve edzésmedencéje lesz.

A Verrasztó-testvérek eddig a Jövő SC-ben, Biczó Bence, Debreceni SSI-ben edzett.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!