Sport

2016.06.29. 12:17

Példaképek lettek a magyar focisták

Debrecen - A magyar csapat életében szerencsés találkozások voltak. Az én Eb-m: Katona Zoltán.

Debrecen - A magyar csapat életében szerencsés találkozások voltak. Az én Eb-m: Katona Zoltán.

– Az elmúlt 10–12 évben rengeteg meccset láttam, de teljesen más úgy kimenni egy stadionba, hogy kötődsz valamelyik csapathoz. Semmivel sem lehet összehasonlítani azt az érzést, amikor a magyar labdarúgó-válogatott lépett pályára – kezdte a beszélgetést Katona Zoltán, a DEAC utánpótlásedzője, aki az osztrákok elleni találkozó kivételével a mieink valamennyi összecsapását a helyszínen tekintette meg.

– Habitusomból adódóan nem szurkolok látványosan és hangosan, viszont a belgák elleni meccsen kevesebb magyar drukker volt, mint korábban, így azt éreztem, nekem is oda kell tennem magam. Életemben először átmentem fanatikusba, énekelve, tapsolva buzdítottam a srácokat Toulouse-ban. Fantasztikus élmény volt!

– Voltak szerencsés találkozások a csapat életében, ilyen például Bernd Storck kinevezése. A német szakember kívülállóként meghúzott olyan dolgokat, amelyeket magyar edzők nem mertek, vagy nem tehettek volna meg.

Löketet adhat

– Ez az Eb pluszlöketet adott a magyar labdarúgásnak, amit meg kell lovagolni a jövőben – fogalmazott Katona Zoltán, aki a Szertár Sportbolt ügyvezetőjeként érdekes adattal szolgált.

– Eddig évente 5–10 válogatott mezt vásároltak nálunk, viszont az Európa-bajnokság alatt 500 címeres dressz talált gazdára, de még ettől is többet eladtunk volna. Biztos vagyok benne, hogy az Eb-szereplés kihatással lesz az utánpótlásbázisok növekedésére – fogalmazott Katona Zoltán.

HBN–BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!