Sport

2016.06.23. 11:47

Hanga Ádám: még egyéves szerződés köt a Vitoriához

Budapest - Hanga Ádám annyit árult el a jövőjével kapcsolatban, hogy még egyéves szerződés köti az Euroliga negyedik helyén végzett spanyol Laboral Kutxa Vitoria kosárlabdacsapatához.

Budapest - Hanga Ádám annyit árult el a jövőjével kapcsolatban, hogy még egyéves szerződés köti az Euroliga negyedik helyén végzett spanyol Laboral Kutxa Vitoria kosárlabdacsapatához.

A 27 éves légiós - akinek az NBA-s San Antonio Spurs 2011-ben lefoglalta a játékjogát - csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, hallott arról, hogy érdeklődik iránta a bajnok Real Madrid, és örül neki, mivel ez egy fontos visszajelzés arról, hogy valamit jól csinál.

"A nyáron nem utazom a Spurs táborába, mivel oda csak szabadügynökök mehetnek, nekem viszont élő szerződésem van" - jelentette ki Hanga, hozzátéve, augusztustól az Eb-selejtezőre készülő válogatottra koncentrál.

Az elmúlt idényről annyit mondott, 11 hónap után, múlt csütörtökön érkezett haza családjával, ezalatt pedig 69 mérkőzésen lépett pályára a spanyol ligában elődöntős baszkoknál, így most egyelőre a pihenésé a főszerep.

Menedzsere, Lóránt András kifejtette, csütörtökön és pénteken Hanga edzőtábort tart a Testnevelési Egyetem (TF) és a magyar szövetség támogatásával 16 gyereknek az U14-es korosztályból. A gyakorláson három magyar tréner mellett meghívott vendégként Alfred Julbe Bosch is részt vesz, aki idén megnyerte a Barcelonával a junior Euroligát.

"A helyszínen láttam Ádámot a berlini Final Fourban, remek kosarasnak tartom, övé a jövő" - mondta a spanyol mester, akinek a testvére éppen a Vitoriánál dolgozik segédedzőként.

Pénteken és szombaton kosaras edzőtovábbképzésre is sor kerül a TF-en - az egyik előadó Julbe Bosch lesz -, melyen 175 magyar tréner jelezte részvételét.

Sterbenz Tamás rektorhelyettes közölte, az a cél, hogy a 2018-ra megújuló kampuszban élvonalbeli TF-es kosárlabdacsapatok működjenek, amelyek 1000-1500 néző előtt szerepelhetnek. A másodosztályban vitézkedő női együttesben jelenleg 12 játékosból hetet ad a TF, a többiek más felsőoktatási intézményben tanulnak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!