Sport

2016.05.25. 09:42

Vívó Eb - Olimpikonokkal utazik a magyar csapat

Budapest - A magyar csapat legerősebb összeállításában, riói olimpikonjaival vesz részt a június 20. és 25. közötti vívó Európa-bajnokságon a lengyelországi Torunban.

Budapest - A magyar csapat legerősebb összeállításában, riói olimpikonjaival vesz részt a június 20. és 25. közötti vívó Európa-bajnokságon a lengyelországi Torunban.

A magyar szövetség elnöksége keddi ülésén egyhangú döntéssel fogadta el az Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány által előterjesztett 24 fős névsort, melyben a kvótás Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter (valamennyi párbajtőr), Decsi Tamás, Szilágyi Áron (mindkettő kard), Szász Emese (párbajtőr), Márton Anna (kard), Knapek Edina és Mohamed Aida (mindkettő tőr) is szerepel.

A kontinensviadal az utolsó komoly erőfelmérő lesz a riói játékok előtt, így a tíz magyar ötkarikás induló számára különös jelentőséggel bír majd, nem utolsó sorban azért - mert amint a szövetség honlapja fogalmaz - az Európa-bajnokság eredménye "beszámít az olimpia előtti világranglistába, tehát módosítja a nagy esemény sorsolását".

Az olimpiáról lemaradt vívók számára pedig azért is fontos az Eb, mert nekik ez az év legjelentősebb versenye.

A magyar Eb-csapat:

férfiak:

párbajtőr: Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter

kard: Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron

tőr: Balogh Boldizsár, Dósa Dániel, Mátyás Bálint, Németh András

nők:

párbajtőr: Budai Dorina, Kun Anna, Révész Julianna, Szász Emese

kard: Garam Nóra, László Luca, Márton Anna, Záhonyi Petra

tőr: Knapek Edina, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!