Sport

2016.05.18. 14:30

Pályára tennék a Loki-szívet

Debrecen - Bronzéremmel koronáznák meg idei szereplésüket a debreceni kézis lányok.

Debrecen - Bronzéremmel koronáznák meg idei szereplésüket a debreceni kézis lányok.

Végjátékához érkezett a K&H női kézilabda liga küzdelemsorozata, mindössze két-két mérkőzés dönt arról, mely gárdák zárják éremmel a szériát. A fináléban a papírformának megfelelően Győr–Fradi párharcot rendeznek, míg a bronzcsatában az Érd és a DVSC-TVP méri össze erejét.

Hab a tortán

Bár a debreceniek elbukták az elődöntőt az FTC-vel szemben, mégsem beszélhetünk arról, hogy a lokisták csalódottan készülnének a csütörtökön 19 órakor kezdődő első, érdi összecsapásra.

– Nem lehet rossz a szánk íze, hiszen minden előzetes célkitűzést teljesítettünk, szerintem senki sem gondolta volna a szezon elején, hogy bejutunk a legjobb négy közé. A Győr–Fradi döntő igazából előre borítékolható volt, ezért egyáltalán nem csalódás, hogy a harmadik helyért játszhatunk. Sőt, sokkal inkább motivál, hogy éremmel koronázhatjuk meg az idei szezonunkat – nyilatkozta a Naplónak Marincsák Nikolett, a DVSC mindössze 21 esztendős irányítója, akivel „feltérképeztettük” az ellenfél csapatát.

– Az Érd egy nagyon jól összerakott gárda, komoly taktikai repertoárral. A kapuban Janurik biztos hátteret biztosít a számukra, védekezésben és támadásban is erősek. Úgy érzem, akkor kerekedhetünk föléjük, ha jobban akarjuk a sikert, azaz azt a bizonyos Loki-szívet ki kell raknunk a pályára.

Nyolcgólos átlag

Az alapszakaszban Klivinyiék mindkét meccsüket megnyerték a Loki ellen, hazai környezetben 32–20-ra, a Hódosban 29–28-ra győztek. – A statisztikánk nem jó ellenük, de ez nem zavar, hiszen minden meccs más. Annak viszont külön örülök, hogy a párharc első mérkőzését idegenben játsszuk. Bízom benne, hogy csütörtökön egy tisztes eredményt érünk el, amit egy hét múlva überelni tudunk a Hódosban. De igazából nem is az eredmény a fontos, hanem az, hogy mindent kiadjunk magunkból, s tiszta lelkiismerettel jöhessünk le a pályáról – fogalmazott a Loki 73-asa, aki az élvonalbeli csapatnál viszonylag kevés játéklehetőséghez jut, ám az NB I/B-ben remekel: 24 találkozón 196 találatot szerzett, ami több mint nyolcgólos meccsenkénti átlagot jelent. – Úgy tűnik, a második vonal szintjét már megugrottam, most az elsőnek kell következnie. Amikor tudom, próbálom megragadni a lehetőséget az első csapatnál, bízom benne, idővel többször bizonyíthatom tudásomat. Még fiatal vagyok, van hová fejlődnöm! – összegzett az ifjú debreceni tehetség.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!