Sport

2016.05.09. 14:28

Magyar labdarúgó-válogatott - Storck: az erőnlét mindennek az alfája és ómegája

Telki - Az erőnlét megszerzésére helyezi a hangsúlyt Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Európa-bajnoki felkészülés során.

Telki - Az erőnlét megszerzésére helyezi a hangsúlyt Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Európa-bajnoki felkészülés során.

"Az erőnlét tényleg mindennek az alfája és ómegája. Ráadásul ez különösen fontos lesz Franciaországban, mivel 18 órakor még igen magas hőmérséklet is lehet, ami sokat kivesz a játékosokból. Nemcsak 11-14 játékosnak kell százszázalékos állapotban lennie, hanem mind a 23-nak, mert kilenc nap alatt három meccset játszunk" - jelentette ki a telki edzőközpontban hétfőn tartott sajtótájékoztatón a német szakember.

Storck a 23 fős Eb-keret összetételét illetően úgy fogalmazott, a legnagyobb kérdés az, hogy a sérültek milyen gyorsan épülnek fel. Konkrétan három játékost említett: Elek Ákos szalagszakadása várhatóan háromhetes felépülést von maga után, Németh Krisztián szerdán érkezik majd az ausztriai edzőtáborba, róla akkor lesz bővebb információja, de hozzá hasonlóan Nagy Ádám is várhatóan bevethető lesz május 20-án, az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzésen.

Az ausztriai edzőtáborról azt mondta Storck, hogy az Afrika-bajnok ellen készülnek majd, s azért mennek oda, mert egész évben Telkiben voltak, és jobb, ha a játékosok kiszakadnak a megszokott környezetből, hogy új élmények és impulzusok érjék őket. Továbbá szerinte az elutazással nyugodtabb lehet a felkészülés.

Eddig 13 futballista érkezett meg Telkibe, este csatlakoznak a Magyar Kupa-döntőben szombaton pályára lépett Ferencváros és Újpest játékosai. A csapat kedden 13 órakor indul Ausztriába, a külföldön játszó válogatottak pedig oda érkeznek majd. Storck elmondása szerint Stieber Zoltán és Kleinheisler László lehet az utolsó érkező, mivel mindkettőjük klubja, a 1. FC Nürnberg és a Werder Bremen érintett lehet a német osztályozók során.

Lang Ádám és Fiola Attila egyetértett abban, hogy az Eb-n az Ausztria elleni meccs különösen fontos lesz, mert az esetleges jó eredmény lökést adhat a csapatnak. A kerettel kapcsolatban mindketten úgy vélekedtek, hogy hátradőlni senkinek sem szabad, de nagy meglepetésre nem számítanak, mert Storck irányítása alatt nagyjából ugyanazok dolgoznak együtt.

A Videoton védője kifejtette, nagyon várja a megméretést, szerinte azon dől el, hogy egy játékos képes-e a továbblépésre, mert az Eb-n akár világsztárokat kell majd semlegesíteni.

A Puskás Akadémia hátvédje bevallása szerint csak az Eb-re koncentrál, ezért nem akar a jövőjével foglalkozni, mivel másfél évig még szerződése van az élvonalból kiesett felcsúti csapatnál.

Fiola az Eb-ellenfelekről úgy vélekedett, az osztrák csapatról mindent elmond, hogy veretlenül jutott ki az Eb-re, a portugál a világ egyik legjobb válogatottja, míg Izland az egyik legerősebb selejtezőcsoportból jutott ki. Ugyanakkor hangsúlyozta, szerinte egy meccsen bármelyik együttes legyőzhető, ezért egyik riválistól sem tart és bizakodva várja a kontinensviadalt. Szerinte az lesz a legnehezebb, hogy kilenc nap alatt három meccset kell játszani, s ő személy szerint ilyen terhelés esetén elsősorban fejben szokott elfáradni.

A magyar válogatott 44 év után szerepel ismét Eb-n: június 14-én Ausztria ellen kezd Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izlanddal találkozik, végül 22-én Lyonban Portugáliával csap össze.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!