Sport

2016.04.16. 12:48

Öttusa vk - Hat magyar a kecskeméti férfi döntőben

Budapest/Kecskemét - Hat hazai öttusázó jutott be a vasárnapi férfi döntőbe a kecskeméti világkupaversenyen.

Budapest/Kecskemét - Hat hazai öttusázó jutott be a vasárnapi férfi döntőbe a kecskeméti világkupaversenyen.

A 93 fős mezőnyben három csoportban zajlottak a pénteki selejtezős küzdelmek. Mindegyikből az első nyolc hely ért közvetlenül döntőt, további 12 versenyző pedig pontszáma alapján került a fináléba.

A már tavaly olimpiai kvótát szerzett Kasza Róbert a C csoportból a negyedik helyen lépett tovább. Ugyanitt Marosi Ádám, aki az idény első két vk-fordulóján dobogóra állhatott, tizedikként futott célba, de pontszáma elég volt a döntőhöz. Marosi Kairóban ezüst-, Rio de Janeiróban pedig bronzérmes volt, így jó eséllyel pályázik arra, hogy a június 1-jén záruló világranglistáról részvételi joghoz jusson a riói játékokra.

Az A csoportból Tibolya Péter nyolcadikként, a B-ből Demeter Bence hetedikként közvetlenül került a fináléba, míg előbbiből Horváth Norbert, utóbbiból Málits István pontszámával csatlakozott a döntős mezőnyhöz.

A kecskeméti vk szombaton a nők döntőjével folytatódik, vasárnap következnek a férfiak, hétfőn pedig a vegyesváltók küzdenek az érmekért. A vívást a Messzi István Sportcsarnokban, az úszást a városi sportuszodában, a lovaglást és a kombinált versenyt a Benkó Zoltán Szabadidő Központban bonyolítják le.

A vk-sorozatban a kairói és a riói után Rómában rendeztek versenyt, a kecskeméti a negyedik állomás. A döntőre az egyesült államokbeli Sarasotában május elején kerül sor. Az augusztusi olimpia előtt még lesz világbajnokság május végén Moszkvában - azon közvetlenül is lehet majd kvótát szerezni - és Európa-bajnokság július első teljes hetében, Szófiában. A vb után zárul a világranglista, amelyről a nemzetközi szövetség feltölti a riói 36 fős férfi és női mezőnyt. A rangsorból legalább hat-hat öttusázó jut majd olimpiai részvételi joghoz.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!