Sport

2016.02.10. 17:37

Lokisták nélkül áll fel a kéziválogatott

Debrecen - Köstner Vilmos szerint jelenleg Karnik Szabina áll legközelebb a bő válogatott kerethez.

Debrecen - Köstner Vilmos szerint jelenleg Karnik Szabina áll legközelebb a bő válogatott kerethez.

A magyar női kézilabda-válogatottat irányító edzőpáros, Elek Gábor és Ambros Martín a közelmúltban hirdetett először keretet a két márciusi Európa-bajnoki selejtezőre. Amint arról a Napló korábban beszámolt, a szakmai stáb előzetesen 28 fős, bő alakulattal számol, a játékosokat kilenc klubból verbuválták össze – az élvonalbeli csapatokból mindössze a Fehérvárhoz, a DVSC-TVP-hez és a Budaörshöz nem küldenek meghívót a szövetségtől. A Loki-drukkerek némileg elbizonytalanodva teszik fel a kérdést: valóban nincs válogatott szintű kézilabdázója a cívisvárosi gárdának? A témát Köstner Vilmossal jártuk körül.

Megkérdőjelezhetetlen

– A mindenkori kapitánynak szíve joga eldönteni, kit válogat be a nemzeti csapatba, s ebben a pozícióban próbálnak mindig elfogulatlanul dönteni az edzők. De azt azért látni kell, hogy összességében a keret 80 százaléka más szakember irányítása alatt is számításba jönne, s a fennmaradó 20 százalék az, ami az adott kapitány egyéni értékrendjétől függ. Ennek fényében kijelenthető, a keret nagy részének tagsága megkérdőjelezhetetlen most is – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Köstner Vilmos, a magyar válogatott korábbi edzője, a DVSC-TVP szakmai igazgatója, aki górcső alá vette a debreceni kéziseket.

Az átlövő esélye

– Úgy érzem, jelenleg Karnik Szabina a bő kerettagságot megérdemelte volna, bár el lehet ismerni, hogy a jó formájának állandósága hagy némi kívánnivalót maga után. Az elmúlt időszakban esetleg szóba kerülhetett volna Kudor Kitti, Kelemen Éva, Lajtos Nóra, vagy éppen Horváth-Pásztor Bettina, de sajnos a teljesítményük manapság nem üti meg ezt a szintet. Természetesen ezen lehet változtatni, csakis a lányokon múlik a jövő. Vélhetően eljön az az idő, amikor a szövetségi kapitány kikéri a klubedzők véleményét, reményeim szerint akkor Tone Tiselj tiszta szívből tud majd játékost ajánlani a válogatottba – fogalmazott Köstner Vilmos.

HBN-BN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!