Sport

2016.02.26. 14:06

Figyelni kell, mert csípős lehet a csabai

Debrecen - Kötelező házi feladat a hét végére: be kell gyűjteni a bajnoki pontokat a viharsarokban.

Debrecen - Kötelező házi feladat a hét végére: be kell gyűjteni a bajnoki pontokat a viharsarokban.

A K&H Bank női kézilabda liga következő fordulójában ősi rangadón lép pályára a DVSC-TVP: a debreceni egylet a Békéscsaba vendégeként lép pályára szombaton 18 órától. A keleti derbi szinte mindig kiemelt fontosságú a két szurkolótábor életében, függetlenül attól, hogy a gárdák milyen helyet foglalnak el a tabellán. A viharsarkiak eddig nem remekeltek a pontvadászatban, viszont a két legutóbbi meccsükön diadalmaskodtak, a Mosonmagyaróvárt hazai környezetben, míg a Lokit legyőző MTK-t idegenben győzték le.

Nem lesz könnyű

– Az Érd elleni meccs után a szokásosnál több időnk volt a felkészülésre. Most leginkább a támadásokra fektettük a hangsúlyt a gyakorlások során, főként azokra a dolgokra összpontosítottunk, amelyeket sorozatban elhibáztunk az utóbbi időben, például az emberelőnyös helyzeteket és a büntetőket. A Békéscsabából alaposan felkészültünk, három alkalommal is kielemeztük a játékukat videón, ráadásul többször játszottunk edzőmeccset egymással, azaz nagyon jól ismerjük őket. Tudjuk, Walfischra, Nyikolajenkóra, Dajkára és Szabó Valira nagyon oda kell figyelnünk. Azt MTK elleni fővárosban elért bravúrjuk önmagáért beszél. Tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de győzni akarunk Békéscsabán – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Karnik Szabina, aki a két alakulat debreceni összecsapásán – amit a Loki 36–24-re megnyert – négy gólt szerzett. Az átlövő elárulta, a békéscsabai túrák mindig különlegesek, de őt kifejezetten feldobja a remek hangulat, amit a két drukkerhad csinál a csarnokban.

A Békéscsabához kapcsolódó hír, hogy a csapat válogatott átlövője, Walfisch Mercédesz – akit sokan szerettek volna Loki-mezben kézilabdázni – meghosszabbította szerződését, jövő nyárig a lila-fehérek játékosa marad.

HBN-BN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!