Sport

2015.12.18. 15:56

Storck, a profi, Möller, a klasszis - Balogh visszatérne Telkibe

Debrecen - A DVSC csatára, Balogh Norbert néhány napig a válogatott kerettel készülhetett.

Debrecen - A DVSC csatára, Balogh Norbert néhány napig a válogatott kerettel készülhetett.

Ugyan az OTP Bank Liga küzdelmei erre az évre befejeződtek, nem mindegyik itthon játszó futballista kezdte meg a téli szünetet. A válogatott német szövetségi kapitánya, Bernd Storck vasárnaptól szerdáig foglalkoztatta az NB I-ben játszó kerettagokat, ezúttal meghívót kapott Telkibe a DVSC 19 éves támadója, Balogh Norbert is.

Gól, gólpassz

A csatár az idén alapemberré vált a hétszeres bajnokcsapatban, a bajnokik mellett gólt szerzett az Európa Ligában is, vélhetően ennek is köszönhetően figyelt fel rá a nemzeti csapat szakmai stábja.

– Meglepett Bernd Storck meghívója, de természetesen nagyon boldogan utaztam el a válogatotthoz. Nagyszerű érzés volt ahhoz a kerethez tartozni, amelynek tagjai között többen is voltak, akik kivívták az Eb-részvételt – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Balogh. – A kapitány azt mondta, élvezzem a munkát és bizonyítsam, nem véletlenül vagyok ott. Meglehetősen intenzív edzéseket tartottak nekünk, volt, hogy napi kettőt tréningeztünk, szerdán pedig egymás közötti játékkal zártuk a tábort. Eléggé fáradtan mozgott mindenki, hiszen az idény végén vagyunk, ennek ellenére jól ment a futball, szerencsére szereztem egy gólt és adtam egy gólpasszt Kleinheisler Lacinak. Búcsúzáskor Storck elmondta, nem csalódott senkiben, mindenki 100 százalékot nyújtott, vélhetően páran ott lesznek jövőre is a következő összetartáson. Hozzátette, akár az U20-as, akár az U21-es keretbe kap valaki meghívót, ott is próbálja meg bizonyítani, hogy a felnőttek között is megállná a helyét – mondta a hórihorgas labdarúgó.

Möller, a klasszis

Balogh Norbert nem tudta megmondani, milyen esélyei vannak a kerettagságra a jövőben, de mindenképpen ezért a meghívóért is dolgozik majd tavasszal. Mint megtudtuk, a Bernd Storck nagyon körültekintően végzi a munkáját. – Igazi profi, a német precizitás jellemzi minden téren, a pályán és a pályán kívül is. Segítőjével, Andreas Möllerrel is nagy élmény együtt dolgozni, érződik rajta, hogy világklasszis futballista volt. Egy alkalommal, amikor a kapura lövéseket gyakoroltuk, elé került a labda, amit egy hihetetlenül laza mozdulattal emelt át a kapus fölött. Látszik, hogy világbajnok, illetve Eb- és BL-győztes.

HBN-TN


Magyar labdarúgó-válogatott - Storck látta a bizonyítási vágyat a játékosokon

Budapest - Bernd Storck, a jövő évi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya valamennyi játékoson azt érezte, hogy a legjobb tudása szerint dolgozott az elmúlt napokban, amikor a "távlati keretnek" tartott összetartást Telkiben.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!