Sport

2015.12.14. 14:07

Magyar válogatott - Az Eb-keret magja megvan, de a kapitány nem akar ígérgetni

Budapest - Bernd Storck szövetségi kapitány szerint megvan a júniusi franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott keretének magja, ugyanakkor egyetlen futballistának sem szeretne ígérgetni, s előre elkötelezni magát.

Budapest - Bernd Storck szövetségi kapitány szerint megvan a júniusi franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott keretének magja, ugyanakkor egyetlen futballistának sem szeretne ígérgetni, s előre elkötelezni magát.

"Nem feledkezünk meg azokról, akik segítették a csapatot az Eb-re jutáshoz. A pótselejtezőn szerepelt futballisták fontos szerepet játszottak, ám nekik sem akarok ígérgetni" - mondta a Telkiben tartott hétfői sajtótájékoztatón a szakvezető, hozzátéve, hogy nagy meglepetések nem várhatóak, s biztosan nem fog 40-50 fő közül válogatni.

A jelenleg egy elsősorban fiatalokból álló, távlati kerettel edzőtáborozó kapitány elmondta, hogy a közvetlen Eb-felkészülés első szakaszában, február 20-tól négy napon át edz majd együtt a csapat, majd a második szakaszban, március 20. és 27. között a tréningek mellett biztosan játszik egy barátságos meccset, Storck reményei szerint hazai pályán. A harmadik, utolsó szakasz május 8-án kezdődik, s egészen az Eb-ig tart.

A kapitány arról is beszélt, hogy az Európa-bajnoki felkészülés egy összetett folyamat. Először a játékosok erőnléti és egészségi állapotát mérik fel, így a mostani keret tagjait is tesztelik, majd januárban a klubokban, februárban pedig a válogatott edzőtáborában is ellenőrzik, ki milyen formában van. Az Eb-ellenfelekkel kapcsolatos tudnivalókat, a taktikát először márciusban kezdik átvenni, májusban majd több idő lesz ezzel foglalkozni.

Storck tervei szerint az utolsó felkészülési szakaszt május 8-án kezdik meg 15-16 fővel. A Magyar Kupa-döntőben érdekelt válogatottak egy héttel később érkeznek a nemzeti együtteshez, a teljes keret pedig - a külföldön játszókkal - május 23-án állhat össze.

"Szerencsére viszonylag későn, június 14-én játsszuk első mérkőzésünket az Eb-n, így lesz elegendő időnk mindenre" - mondta a kapitány.

A sajtótájékoztatón Dibusz Dénest, a Ferencváros kapusát és Lang Ádámot, a Videoton hátvédjét elsősorban az Európa-bajnoki ellenfelekről és az esélyekről faggatták.

Mindkét játékos egyetértett abban, hogy nem a legnehezebb, de nem is a legkönnyebb csoport a magyaroké, ugyanakkor úgy vélték, a norvégok ellen is mutatott szervezett, lelkes és jó játékkal Ausztria, Izland és Portugália ellen is lehet esélye a csapatnak a pontszerzésre.

"Portugália kiemelkedik, mert nagyszerű egyéniségek vannak a csapatukban, míg az osztrákok és az izlandiak is elsősorban csapatként kiválóak" - mondta Dibusz, aki szerint a magyar válogatott megfelelően felkészül majd a riválisokból, s az ellenfelek valamennyi játékosának megnehezíti az életét, így Cristiano Ronaldónak is.

A futballisták abban is egy véleményen voltak, hogy az Eb óriási motivációt ad minden magyar futballistának, s aki bizonyít, megkaphatja majd a lehetőséget a kontinensviadalon a szakmai stábtól.

A sajtóeseményen elhangzott, hogy a jegyértékesítés az Európa-bajnokságra hétfőn elkezdődött, és hogy január 18-án 12.00 óráig lehet regisztrálni. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője arra is felhívta a figyelmet, hogy a szurkolók csak az EURO2016.com oldalon keresztül juthatnak jegyekhez, így semmilyen más ajánlattal ne foglalkozzanak. Kiemelte, hogy nem kell azonnal regisztrálni, mert mindenkinek, aki ebben az időszakban jelentkezik, ugyanolyan esélye lesz belépőhöz jutnia.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!