Sport

2015.12.11. 14:43

Kárpótolnák a nézőket

Debrecen - A Videoton elleni botlást egy MTK fölött aratott győzelemmel feledtetnék a lokisták.

Debrecen - A Videoton elleni botlást egy MTK fölött aratott győzelemmel feledtetnék a lokisták.

A múlt heti, Videoton elleni rangadó (1–2) után újabb kiemelt fontosságú mérkőzést vív a Nagyerdei Stadionban a DVSC-TEVA együttese. A hetedik helyen álló piros-fehérek ezúttal a harmadik helyezett MTK-t fogadják, szombaton 15.30-tól (élőben: www.haon.hu).

Kantát ki kell kapcsolni

– Semmivel sem lesz könnyebb mérkőzés az előttünk álló bajnoki, mint a Videoton elleni volt – szögezte le a Naplónak Zsidai László, a Loki védekező középpályása, aki éppen az MTK-tól érkezett két és fél éve Debrecenbe. – A fővárosiak igen erős ellenélnek számítanak, a remélt sikerünkhöz fontos lenne, hogy mi szerezzük a meccs első gólját. Ellenkező esetben ugyanis a kék-fehérek nagyon visszaállnának és nehéz lenne feltörnünk a védelmüket – fogalmazott a háromszoros válogatott játékos.

Felvetettük, amióta László Csaba vette át az MTK irányítását, némileg változott az alapjátékuk, jobban szem előtt tartják a biztonságos védekezést.

– Valóban egy stabilabb hátsó alakzatból építkeznek, ugyanakkor megvannak a gyors szélsőik és képesek kombinatív futballra is. Ez eredményességgel is párosul, mint az a tabellára tekintve látható is – fogalmazott „Zsida”.

A labdarúgó elmondta, külön nem készültek fel Kanta József futballjából, ugyanis jól ismerik, ezért tudják, ő szabja a gárda játékának a fazonját. – Nyilvánvaló, ha őt sikerül kivonnunk a játékból, nőnek az esélyeink. Szeretnénk győzelemmel búcsúzni a szezontól és ezzel a nézőinket is kárpótolhatnánk valamelyest – nyilatkozta Zsidai László.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!