Sport

2015.11.29. 08:55

A röpisekhez is eljön a Télapó

Debrecen - Jövő szombaton rendezik tizenkilencedik alkalommal Debrecen jegyzőjének, dr. Szekeres Antalnak a fővédnökségével az Eötvös Kupa „kistestvérét”, a Mikulás Kupát.

Debrecen - Jövő szombaton rendezik tizenkilencedik alkalommal Debrecen jegyzőjének, dr. Szekeres Antalnak a fővédnökségével az Eötvös Kupa „kistestvérét”, a Mikulás Kupát.

Kilenc leány gyermek (2001-ben és azután született játékosokból álló) csapat három hármas csoportban küzd a minél jobb helyezésekért. A csoporton belül körmérkőzést rendeznek, aztán a csoportok első és második helyezettjének keresztjátéka után a győztesek az 1-3., a vesztesek a 4-6., míg a csoport harmadikok a 7-9. helyért játszanak tovább. Minden mérkőzés két játszmáig tart, minden nyert szettért egy pontot kapnak a csapatok. A kiírás szerint azonos pontszám esetén a helyezésekről az összesített pontarány, ha az is egyenlő, akkor az egymás elleni eredmény dönt.

Az „A” csoportban a lengyel UKS SAN Lesko, az Eötvös DSE és a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium játszik. A „B” csoportban a vajdasági Miroslav Antic Általánis Iskola Palicsról, a Debreceni Hunyadi János Általános Iskola és a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola küzd, míg a „C” csoport tagjai a Füzesgyarmati Kossuth Lajos Általános Iskola, a Debreceni Bolyai János Általános Iskola és AMI., és a Hajdúböszörményi Eötvös József Általános Iskola és AMI.

A támogatók jóvoltából idén is minden játékos ajándékcsomagot vehet át.

A mérkőzések ingyenesen megtekinthetők december 5-én (szombaton) reggel 8 órától a Debreceni Bolyai János Általános Iskola és AMI. tornatermében.

- Szombati András -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!