Sport

2015.10.16. 14:23

Magosi vagy Tabaka? Ez itt a kérdés

Debrecen - A szezon utolsó hazai salakversenyén a bajnoki cím és a harmadik hely megszerzése a tét.

Debrecen - A szezon utolsó hazai salakversenyén a bajnoki cím és a harmadik hely megszerzése a tét.

A végéhez ért a salakmotoros idény Magyarországon, az esztendő utolsó viadalát szombaton 14 órától rendezik Debrecenben, ahol az egyéni magyar bajnokság mindent eldöntő, utolsó fordulóját láthatja a nagyérdemű.

A három versenyből álló széria első két állomása Nagyhalász és Gyula volt, mindkét versenyt Magosi Norbert nyerte. A miskolci színekben motorozó 40 esztendős pilóta előnye 4 pont a legfőbb vetélytársa, Tabaka József előtt.

– A jelenlegi lebonyolítási szisztémával ez a fór nagynak mondható. Ahhoz, hogy megelőzzem Norbit, nekem nagyon jól kell motoroznom, neki pedig borzasztóan rosszul. Bár a salakmotorozás rengeteg meglepetést tartogathat, ezért bízom benne, most nekem lesz szerencsém – nyilatkozta a Naplónak a debreceni salakszóró, aki elmondta, mint minden hazai rendezésű viadalon, most is a győzelem reményében ül motorra. Tabaka úgy véli, izgalmas derbire van kilátás, hiszen az összes magyar élversenyző elindul szombaton, ráadásul az ukrán Melnicsuk is képes lehet bravúros teljesítményre.

A dobogó harmadik fokáért szintén nagy küzdelem várható, hiszen jelenleg holtverseny van Benkő Roland és Fekete Sándor között ebben a pozícióban, ráadásul Tihanyi Sándor hátránya mindössze 3 pont velük szemben. – Ha minden összejön, nem tartom kizártnak, hogy egy remek hajrá után ismét megszerezzem a bronzérmet – fogalmazott Tihanyi Sándor, a tavalyi bajnokság harmadik helyezettje.

A szombaton 14 órakor kezdődő bajnoki döntőre a 14 éven aluli gyermekek ingyen mehetnek be.

HBN-BN


Az állás

1. Magosi Norbert (Miskolc) 22 pont

2. Tabaka József (Debrecen) 18

3. Benkő Roland (Nagyhalász) és Fekete Sándor (Gyula) 16-16

5. Tihanyi Sándor (Debrecen) 13

6. Milen Manev (bolgár) 10.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!