Sport

2015.08.11. 12:49

Harmadik helyen végzett a DVSC

Debrecen, Nagymihályi - A női kézisek felkészülési tornán jártak Nagymihályiban.

Debrecen, Nagymihályi - A női kézisek felkészülési tornán jártak Nagymihályiban.

Nagymihályiban szerepelt a szlovák bajnok IUVENTA Michalovce által szervezett felkészülési tornán a DVSC-TVP-Aquaticum női kézilabda-csapata az elmúlt hétvégén. A hajdúságiak végül a harmadik helyen végeztek két vereséggel és egy győzelemmel, a házigazda Mihalovcét sikerült megverniük, míg a romániai HCM Baia Mare és a horvát pontvadászat aranyérmese, a Koprivnica felülmúlta a piros-fehéreket.

A cívisvárosi Kudor Kittit a torna legjobb kézilabdázójának választották.

Biztató játék

A DVSC hivatalos honlapján Varga József vezetőedző így értékelte a felkészülési találkozókon tapasztaltakat: – Az eddig lejátszott hat felkészülési meccsünk közül a Koprivnica ellen játszottunk a leggyengébben. Támadásban szerencsénk sem volt, tíz kapufát lőttünk, nem működött a kapusok és a védelem kapcsolata, egyszóval nem ment a csapatnak. A Nagybánya elleni meccsre rengeteget javultunk, majdnem végig vezettünk a jóval pihentebb BL-negyeddöntős ellen. Sokat számított a végjátékban, hogy ellenfelünk előző este lépett pályára, mi pedig délelőtt játszottunk egy meccset. A hajrában kicsit talán kedveztek a BL-résztvevőnek, de nem baj, ha megszokjuk ezeket a helyzeteket. Döntetlennél voltak lehetőségeink, ezekkel nem éltünk, a román csapat pedig megkapta az esélyt. A lényeg, hogy jól teljesítettünk védekezésben és támadásban is. A harmadik meccsen végig vezettünk, néha hat góllal is. Ha héttel nyerünk, második helyen zárunk, de a mutatott játék volt a lényeg, s ez a második-harmadik meccsen kifejezetten biztató volt. Az új légiósok kezdenek beilleszkedni, Sirián Szederke is egyre jobban megtalálja a régi önmagát. Ebben az időszakban minden meccsnek van egy kiemelt feladata, egy részfeladat, ennek kell megfelelni, s így lesz ez a hétvégén is, amikor Dunaújvárosban lépünk pályára egy nemzetközi tornán. Jó hír, hogy a héten már a csapattal készül Karnik Szabina is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!