Sport

2015.08.13. 17:16

Bár Eb- és BL-győztes, fejlődni jött Debrecenbe

Debrecen - Deszpotovics védekezési stílusa a magyarok számára is példaértékű.

Debrecen - Deszpotovics védekezési stílusa a magyarok számára is példaértékű.A Bajnokok Ligája-győztes Buducsnoszt Podgorica együttesétől érkezett a cívisvárosba Jelena Deszpotovics. A mindössze 21 esztendős montenegrói játékos nem kapott túl sok játéklehetőséget a kontinens egyik legjobb gárdájában, így a fejlődése érdekében elfogadta a debreceni klubvezetés ajánlatát. A fiatal átlövő már felnőtt Európa-bajnoknak vallhatja magát, s nem titkoltan az a célja, hogy a jövőben is számítsanak rá hazája válogatottjában.

– Nem volt könnyű megszokni az új helyzetet Debrecenben, hiszen az elmúlt tíz évben egészen más kézilabdát játszottam, mint amit itt megkövetelnek tőlem. A Buducsnosztban minden a védekezésről szól, a támadások sokkal lassúbbak, mint amit Magyarországon játszanak a csapatok. Azon vagyok, hogy minél hamarabb elsajátítsam ezt a stílust – mondta a Naplónak a kézilabdázó, akinek könnyebben ment a beilleszkedés, mint a DVSC orosz légiósának.

– Azt hittem, nehezebb lesz megszokni az új környezetet, de szerencsére Bobana Klikovac nagy segítségemre volt. Bokival 18 éves korunkig együtt játszottunk, így remekül megértjük egymást, és mindenben támaszkodhatok rá. De a többiek is nagyon segítőkészek, remek csapatba kerültem – nyilatkozta a montenegrói átlövő.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!