Sport

2015.07.15. 07:27

Nagy változásokkal vág neki az új szezonnak a Balmazújváros

Balmazújváros - A 2015-2016. évi NB I-es bajnokságot a Balmazújvárosi Kézilabda Klub újult erővel és megújult gárdával kezdi meg.

Balmazújváros - A 2015-2016. évi NB I-es bajnokságot a Balmazújvárosi Kézilabda Klub újult erővel és megújult gárdával kezdi meg.

Több változás is történt a klub életében. A csapat vezetésében eddig is jelentős szerepet vállaló Dobiné Krisztina került az ügyvezetői székbe. Király Sándor továbbra is meghatározó személye és mentora a klubnak, aki bízik abban, hogy a változások meghozzák a kívánt eredményt.

A játékoskeretben is jelentős változások történtek. 12 játékos távozott a csapattól és 7 új érkezett, valamint a saját nevelésűek közül további 3 újonc kap szerepet a felnőtt csapatban.

A távozó játékosok: Nagy Norbert, Hajdu Tamás, Bali Richárd, Oláh Zoltán, Oláh Tamás, Mekaru Atsushi, Nikola Knezevic, Marko Curuvija, Miloje Dolic, Kovacech Marek, Dzono Nikola, Mario Horvacki.

Érkező játékosok: Paul Teodor (kapus), Kekezovic Marinko (balszélső), Jozef Hantak (irányító, átlövő), Nebojsa Simovic (beállós), Oláh Gábor (jobbátlövő), Morva Zoltán (irányító, átlövő), Balda Ákos (jobbszélső), Bagi István (kapus), Veres Imre (balszélső), Király Dávid (jobbszélső).

2015. július 13-án indult a felkészülés. Heti 14 edzés, valamint 12 edzőmérkőzés vár a csapatra az elkövetkezendő másfél hónapban.

Füzesi Ferenc vezetőedző az alábbi célokat fogalmazta meg: „Jobb eredményt szeretnénk elérni, mint a múlt évben sikerült. A csapat szerkezeti átalakítása is erre irányult, hogy már az alapszakaszban jobb helyet vívjunk ki magunknak. Minél több bónuszpontot kell szereznünk, amivel a csapat biztosan bennmaradhat. Két játékos nélkül kezdjük a felkészülést. Dioris Mateo a Panamerikai Játékokon szerepel Toronto-ban és augusztus 5-én csatlakozik, továbbá Morva Zoltán az Universiaden lép pályára a válogatottal, és július 16-án megkezdi a felkészülést. Két próbajátékos is elkezdte a csapattal az alapozást, Luka Dacevic (balátlövő), Kancel Ottó (balátlövő).”

Az edzőmérkőzések időpontjai a következők:

 • Július 24. – Kőnig-Trade Balmazújváros – Mezőkövesdi KC
 • Július 31. – Kőnig-Trade Balmazújváros - HK Topolcany
 • Augusztus 1. - Kőnig-Trade Balmazújváros - HK Topolcany
 • Augusztus 7 – 8. – Kőnig-Trade Balmazújváros – AHC Potaissa Turda
 • Augusztus 13 – 15. – Kastélykerti Kupa
 • Augusztus 18. - Kőnig-Trade Balmazújváros – Nyíregyháza
 • Augusztus 21. – B. Braun Gyöngyös otthonában Torna
 • Augusztus 30-án elrajtol a bajnokság. A Kőnig-Trade Balmazújváros az első mérkőzését a Vác KSE csapatával vívja.

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!