Sport

2015.07.08. 14:52

Szép eredménnyel zárták a DVSE gyermekei a miniolimpiát

Debrecen - A Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület legifjabb reménységei immáron harmadik alkalommal mérettettek meg a HabaWabán, a világ legnagyobb nemzetközi gyermek vízilabda-fesztiválján. A Varga Tamás DVSE Pólósuli kiválóságai második legjobb magyar csapatként, a kilencedik helyen zártak az olaszországi miniolimpián.

Debrecen - A Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület legifjabb reménységei immáron harmadik alkalommal mérettettek meg a HabaWabán, a világ legnagyobb nemzetközi gyermek vízilabda-fesztiválján. A Varga Tamás DVSE Pólósuli kiválóságai második legjobb magyar csapatként, a kilencedik helyen zártak az olaszországi miniolimpián.

A világ legnagyobb nemzetközi gyermek pólós-fesztiválját idén nyolcadik alkalommal rendezték meg június utolsó hetében, Lignanóban. A viadalra 13 ország, 114 csapatának több, mint ezer sportolója nevezett. Egymásnak feszültek többek közt Brazília, Egyiptom, Franciaország, Görögország, Olaszország, Litvánia, Montenegró, Szerbia, Szingapúr, Spanyolország, Svájc, és USA fiataljai is. Magyarországot hat klub, a DVSE Pólósuli, a szombathelyi Domino AVUS, a Szegedi Vízipóló Suli, a ZF-Eger és a Ferencváros gárdája, valamint a KSI SE két együttese képviselte.

A DVSE Pólósuli az elmúlt évekhez hasonlóan kiválóan szerepelt. Tóth Tamás és Varga Tamás tanítványaira először öt csoportmeccs várt, melyeket kivétel nélkül megnyerve meneteltek a legjobb 64 mezőnyébe. Ezután három találkozó következett a hajdúsági tehetségek számára, akik újfent veretlenül, csoportelsőként robogtak a 32-be. A fiatalok az egyenes kiesési szakasz első mérkőzésén az olasz Draghi Rossi csapata felett aratott, 11-2-es sikerükkel kvalifikálták magukat a legjobb 16-ban, ám a 8 közé jutásért a Ferencváros együttese megálljt parancsolt a cíviseknek. A zöld-fehérek az elődöntőig lépdeltek, míg a győztesnek járó trófeát pedig az olasz Posillipo Coccodrilli hódította el.

- Egy álommal kevesebb, viszont egy tapasztalattal több. Az utolsó mérkőzés megmutatta, hogy nem vagyunk lemaradva az élmezőnytől, ahogyan azt is, hogy miben kell még fejlődnünk annak érdekében, hogy az igazi áttörés és előrelépés bekövetkezzen. Egyelőre azonban még mindig a saját árnyékunk mögött vagyunk, az amúgy többre hivatott csapatunknak a kilencedik hely jutott, sajnos nem tudtunk a vágyott nyolc közé beverekedni magunkat. Bár tavaly még nem voltam részese ennek a fesztiválnak, fáj, hogy ismét magyar csapattal szemben buktunk el. A gyerekek végig teljes odaadással és alázattal küzdöttek, alig volt olyan meccsünk, amelyen tíz gólnál kevesebbet szereztünk volna. A Fradi azonban megtalálta a támadójátékunk ellenszerét, és széttörték a játékunkat, mi pedig alárendelt szerepet töltöttünk be. Még ha fejet is kellett hajtanunk egy fizikálisan erősebb, és erősebben is játszó csapat előtt, nagyon büszke vagyok a fiúkra, és az én szememben ők a legjobbak. Méltón képviselték mind a DVSE mind a cívisváros, mind pedig hazánk színeit. Noha azon a meccsen a zöld-fehérek voltak jobbak, a mieinknek el kell hinniük, hogy ennél sokkal többre képesek. Mindenféleképpen megsüvegelendő, hogy egyedüli magyar csapatként sikerült kvalifikálnunk magunkat a tizenhatban úgy, hogy pontot nem veszítve, veretlenül és magabiztos győzelmekkel a zsebünkben masíroztunk legjobbak közé - vélekedett a Pólósulisok vezetőedzője, Tóth Tamás.

- Rendkívül sikeres éven vannak túl a DVSE Pólósuli növendékei. Örömmel tölt el, hogy ilyen jól zártunk, és sikerült a kilencedik helyen végeznünk, akárcsak két évvel ezelőtt. Fontos állomása ez az utánpótlás-nevelésre nagy hangsúlyt fektető egyesületünk számára, hiszen az a célunk, hogy minél több gyerekből neveljünk tehetséges pólópalántát. Azt, hogy milyen szép jövő előtt áll a klub, már ezek a fiatalok is bizonyították - mindössze egy hajszálon múlt, hogy nem sikerült bejutnunk az első nyolcba. A riválisunk a legjobb négyig menetelő Ferencváros volt. Biztos voltam benne, hogy aki továbbjut, az elődöntőig meg sem áll, mert a nyolc között könnyebb ellenfél várt a párharcunk győztesére. Attól a Fraditól kaptunk ki, akivel a Baby Bajnokságban egyszer ikszeltünk, egyszer pedig legyőztük őket, ám azon a napon ők voltak a jobbak, a mieink pedig sajnos túlságosan rágörcsöltek. Mégis úgy gondolom, hogy a gyermekeink is megérdemelték volna a dobogós helyezést, amint azt a lőtt, és kapott góljaink is mutatják. A végső győzelmet elhódító Posillipo után nekünk volt a legjobb gólarányunk, emellett pedig tíz meccsből kilencet megnyertünk, az az egy pedig a búcsút jelentette számunkra. Úgy érzem tehát, hogy ez a kilencedik hely nem reális, mert biztos vagyok benne, hogy az előttünk végző, bármelyik csapatot meg tudtuk volna verni, ám nagy szerepet játszott a szerencse, illetve az is, hogy ki melyik ágról érkezik, és ki kivel kerül össze a folytatásban. Nekünk most ez így sikerült, de ennek ellenére nagyon büszke vagyok a gyerekekre, és gratulálok Tóth Tamásnak, aki nagyszerű munkát végzett. Nagyon örülök neki, hogy a gyerekek ekkora elánnal, és győzni akarással játszottak végig. Büszke vagyok rá, hogy ilyen jó munka folyik a pólósuliban - értékelt a DVSE kétszeres olimpiai bajnok szakmai igazgatója, Varga Tamás.

- DVSE -


HABAWABA, első csoportkör

DVSE Pólósuli - Abda Brasil (brazil) 12-5

BLU 3000 (olasz) - DVSE Pólósuli 3-19

DVSE Pólósuli - AN Brescia Melograni (olasz) 16-4

DVSE Pólósuli - Plebiscito Padova (olasz) 4-1

Big Team Arenzano (olasz) - DVSE Pólósuli 2-6

HABAWABA, második csoportkör

Domino Avus Hungary (magyar) - DVSE Pólósuli 3-12

Circolo Canottieri Napoli (olasz) - DVSE Pólósuli 1-13

DVSE Pólósuli - Montpellier Waterpolo Rouge (francia) 15-1

A 16 közé jutásért

DVSE Pólósuli - Draghi Rossi (olasz) 11-2

A 8 közé jutásért

DVSE Pólósuli - FTC Waterpolo 2-5

DVSE Pólósuli csapata: Aradi Patrik, Szücs Márk, Mercs Dániel, Nagy Benedek Máté, Molnár Zoltán Balázs, Bujdosó Zsombor, Balogh Milán Patrik, Kovács Máté, Pataki Ábel, Báthori-Tóth Bálint, Fedác Dominic, Kis Ferenc Ágoston, Hartl Armand. Edzők: Tóth Tamás, Varga Tamás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!