Sport

2015.06.30. 19:22

Forrt a víz a győri uszodában

Győr - Biczó Bence harmadikként zárt fő számában, a 200 méteres pillangóúszásban, ezzel veszélybe került a világbajnoki indulása is.

Győr - Biczó Bence harmadikként zárt fő számában, a 200 méteres pillangóúszásban, ezzel veszélybe került a világbajnoki indulása is.

A 117. Úszó Országos Bajnokság negyedik versenynapjának délutánján öt döntőben álltak rajtkőre az úszók, ám kiemelt versenyszámnak minősült a 200 méteres férfi pillangóúszás fináléja. A magyar bajnoki cím megszerzése mellett növelte a tétet, hogy 200 pillangón mindkét nemnél "túljelentkezés" volt a világbajnoki indulásra. Egy versenyszámban ugyanis két versenyző képviselheti ugyanazt az országot, itt pedig hárman is esélyesek voltak rá Biczó Bence, Cseh László, és Kenderesi Tamás személyében.

A mezőnytől hamar elváltak ők hárman, a nemrég még betegséggel küszködő Cseh László az első száz méteren nagyon jól kezdett, aztán fáradni látszott. Az utolsó méterekig kiélezett versenyen a még csak tizenkilenc éves Kenderesi ismét remekelni tudott, megvédte címét. Utána nagy meglepetésre Cseh László érkezett be másodikként, míg a Debreceni Sportcentrumot képviselő Biczó Bence harmadik helyen zárt.

Ez azt vonja magával, hogy amennyiben Cseh László nem lép vissza ebben a számban a világbajnoki indulástól, Biczó kimarad a keretből.

Bajnokok

  • 200 m férfi pillangóúszás: Kenderesi Tamás (Pécsi Sport Nonprofit)
  • 200 m női gyorsúszás: Kapás Boglárka (BVSC Zugló)
  • 50 m férfi hátúszás: Financsek Gábor (Mohácsi Torna Egylet)
  • 800 m férfi gyorsúszás: Bernek Péter (BVSC Zugló)
  • 4x100 m vegyesváltó: Kőbánya Sport Club (Telegdy Ádám, Horváth Dávid, Szilágyi Liliána, Késely Ajna)
  • HBN

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!