Sport

2015.05.20. 14:36

Újra kontinensviadal Debrecenben!

Debrecen - A jövő sztárjai mérkőznek, akik közül többen már a felnőttek között is letették névjegyüket.

Debrecen - A jövő sztárjai mérkőznek, akik közül többen már a felnőttek között is letették névjegyüket.Ha egy üzlet egyszer beindul: a május 1-jei egyéni Európa-bajnoki elődöntő után újabb kontinensviadalnak ad otthon május 25-én a debreceni Gázvezeték utcai salakstadion, ekkor rendezik ugyanis a juniorok seregszemléjét. A pünkösdhétfőn 16 órától megrendezendő 21 éven aluliak Európa-bajnoki elődöntőjében 10 ország 16 versenyzője küzd a továbbjutásért, ami az első öt hely valamelyikének megszerzését jelenti. A startlistát böngészve egyértelmű, a magyar vaspapucsosoknak, Benkő Rolandnak és Tabaka Róbertnek nem lesz könnyű dolguk még akkor sem, ha tudásuk legjavát nyújtják.

Kevés az öt hely!

A mezőnyből kiemelkedik a lengyel kontingens, hiszen a polákok négy salakszórót delegálnak a viadalra. A fiatal, ám rettentően tehetséges pilóták közül hárman a világ legerősebb bajnokságában, a lengyel Extraligában szerepelnek, így a lesznói Bartosz Smektala, a wroclawi Maksym Drabik és a Zielona Góra-i Alex Zgardzinski hétről hétre világsztárok ellen húzza a gázt. Való igaz, honfitársuk, Kacper Woryna „csak” az első ligában vitézkedik, de a Rybnik egyik alapemberének tekinthető. S ha már lengyel Extraliga, akkor itt kell megemlítenünk az ukrán Olekszandr Loktajevet, aki a Zielona Góra kiválósága, így mindenképpen az egyik legnagyobb favoritja a debreceni derbinek. A lettek kiválósága, Andzejs Lebedevs szinte már hazajár a cívisvárosba, de ennek a hajdúsági drukkerek nagyon örülnek, hiszen óriási közönségkedvenc a Gázvezeték utcai salakstadionban. A lengyel Gniezno és a felnőtt orosz válogatott meghatározó tagja Vadim Tarasenko, akivel szemben mindenképpen elvárás, hogy továbbjusson a Hajdúságból. (Érdekesség, hogy Tarasenko édesanyja a Laguta-fivérek, azaz Grigorij és Artyom nővére.)

Hivatalosan még nem érkezett meg a szervezőkhöz a csehek nevezése, viszont internetes források szerint két nagy tehetség, a tavalyi Világkupán is bizonyító Eduard Krcmar és Zdenek Holub teszi tiszteletét a cívisvárosban.

Ezek után megjegyeznénk, mindössze 5 versenyző kvalifikálja magát a következő körbe, azaz előre garantálható az izgalmas, színvonalas küzdelem.

A pünkösdhétfőn megrendezendő verseny délelőttjén, 10.30-tól lesz a kötelező edzés a Gázvezeték utcai salakstadionban, amire nem kell belépőt váltani. A 16 órakor kezdődő viadalra a 14 éven aluli gyerekek ingyen mehetnek be.

HBN


A startlista

1. Eduard Krcmar (Csehország)

2. Kacper Woryna (Lengyelország)

3. Vadim Taraszenko (Oroszország)

4. Benkő Roland (Magyarország)

5. Bartosz Smektala (Lengyelország)

6. Dragos Moosz (Románia)

7. Alex Zgardzinski (Lengyelország)

8. Andzejs Lebedevs (Lettország)

9. (Horvátország)

10. Michal Skurla (Csehország)

11. Mihal Tomka (Szlovákia)

12. Maksym Drabik (Lengyelország)

13. Olekszandr Loktajev (Ukrajna)

14. Nick Skorja (Szlovénia)

15. Tabaka Róbert (Magyarország)

16. Sztaniszlav Melnicsuk (Ukrajna)

Tartalék:

17. Bárány Márk (Magyarország)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!