Sport

2015.04.23. 15:13

Klasszisok sora lesz a debreceni Eb-elődöntőn

Debrecen - Korábbi Grand Prix-sztárokkal megtűzdelt mezőnyben kell harcolniuk a magyaroknak.

Debrecen - Korábbi Grand Prix-sztárokkal megtűzdelt mezőnyben kell harcolniuk a magyaroknak.

A szezon előtt sejtettük, hogy nagy durranás lesz, s most, a nevezések érkezésekor egyértelművé válik, valóban az idény egyik legjelentősebb hazai versenyét rendezik május 1-jén Debrecenben.

Az egyéni Európa-bajnoki elődöntőre megérkezett hivatalos jelölések alapján biztosan motorra ül a cívisvárosban a lengyelektől a korábbi Grand Prix-menő, Piotr Protasiewicz és 2012 egyéni lengyel bajnoka, Tomasz Jedrzejak. Svédországot az az Oliver Berntzon képviseli, aki tavaly meghatározó tagja volt a Világkupában szereplő skandináv válogatottnak. Norvégiából Mikke Bjerket, Németországból Mathias Schultzot és Tobias Buscht, míg Szlovéniából Aleksander Condát és Ziga Kovacicot köszönthetjük a Gázvezeték utcán. Nem hivatalos információk szerint a mezőny további klasszisokkal bővül, ugyanis internetes honlapok szerint Dániából két egykori GP-s, Kenneth Bjerre és Leon Madsen, Finnországból pedig Kauko Nieminen indul Debrecenben.

Közben véglegessé vált, hogy Tabaka József és Magosi Norbert főversenyzőként, Benkő Roland és Tabaka Róbert pedig tartalékként képviseli hazánkat az egyéni Európa-bajnoki elődöntőn.

HBN-BN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!