Sport

2015.04.03. 12:10

Ideje lenne revánsot venni

Debrecen - A Pécs ősszel kétszer is megverte a Lokit, szombaton állhat bosszút a debreceni együttes Baranyában.

Debrecen - A Pécs ősszel kétszer is megverte a Lokit, szombaton állhat bosszút a debreceni együttes Baranyában.A válogatott múlt hétvégi Európa-bajnoki selejtezője miatt szünetelt a bajnokság, azaz két hét elteltével lépnek pályára az OTP Bank Liga csapatai. A 22. fordulóban idegenben játszik a bajnoki címvédő DVSC-TEVA, Kondás Elemér negyedik helyen álló alakulata a 14. helyezett Pécsi MFC-nél vizitál szombaton 16 órától. A pécsi találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti.

Pécsi fricskák

A hajdúságiaknak a dobogóért folytatott harcban van égetően szükségük a három pontra, a pécsiek pedig a kiesés elől menekülnek Robert Jarni vezetőedző segítségével. A hazaiak ugyan szerdán 3–0-ra kikaptak hazai pályán a Videotontól és kiestek a Magyar Kupából, azonban a bajnokság tavaszi szakaszában négy meccsből kétszer győztek (az Újpest és a Haladás ellen), egyszer ikszeltek (Diósgyőrben) és csak legutóbb vesztettek Kecskeméten 1–0-ra.


[poll id="889"]


Apropó Magyar Kupa! Október 29-én éppen a Pécs ejtette ki a debrecenieket a sorozatból, miután 1–0-ra nyert hazai pályán. Nem ez volt egyébként az egyetlen újmecsekaljai fricskájuk tavaly a cíviseknek, ugyanis bajnokin 2–0-ra nyert a piros-fekete gárda a Nagyerdei Stadionban.

Szurkolói segítség

– Mindig nagyon bosszantó, ha vereséget szenvedünk, főleg, ha az hazai pályán esik meg, úgyhogy van bennünk némi „bosszúvágy” – ismerte el a Hajdú-bihari Naplónak Dusan Brkovics, a DVSC szerb belső védője. – Megtévesztő a pécsiek tabellán elfoglalt helyezése, jobbak annál, mint amit a táblázat mutat, nem lesz egyszerű két vállra fektetni őket, de természetesen ez a célunk – mondta a hátvéd, aki szerint az is adhat egyfajta lökést a csapatnak, hogy a múlt héten felkészülési mérkőzésen 6–0-ra legyőzték a román Dinamo Bucuresti csapatát. – Azon a meccsen az egész csapat nagyon jól játszott és óriási élmény volt a fanatikus szurkolóink támogatása, nagy hátszelet adott nekünk a kilencven perc során – fogalmazott Dusan Brkovics.

Jó hír, hogy a héten visszatért több hetes sérüléséből Lázár Pál, ezért elvileg nincs akadálya, hogy a játékos visszatérjen a jobbhátvéd posztján.

HBN-Tamás Nándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!