Sport

2015.04.14. 19:26

Apró rövidzárlat okozta a hokisaink vesztét

Debrecen - Két góllal is vezetett Magyarország, mégis 6–5-ös vereséget szenvedett Kazahsztántól.

Debrecen - Két góllal is vezetett Magyarország, mégis 6–5-ös vereséget szenvedett Kazahsztántól.

Erőfitogtatással indult a meccs kedden a Debreceni Jégcsarnokban. Egyik csapatnak sem kellett a szomszédba mennie, ha a durva belemenésekről, valamint a plexi melletti kemény ütközésekről volt szó.

A kapuban Bors Gergelyt váltó Kiss Bence számos remek védéssel vetette észre magát. A 8. percben Horváth Bálint szerezte meg a vezetést a mieink javára. A 10. minutumban Bykov kiállítását követően Török Viktor duplázta meg (2–0) Magyarország előnyét. Nem sokkal később jött a válasz, Smolyakovnak köszönhetően ismét egy gól volt a különbség a két alakulat között. Nyolc perccel az első etap vége előtt egy látványos kazah támadás után hatalmas kavarodás alakult ki a magyarok kapuja előtt, de Kiss itt még magabiztosan védett. Egy minutummal később ismét beszorították a fiainkat, ekkor már a kapus sem tehetett semmit. Demyanov révén egalizált Kazahsztán (2–2). Ezt követően kiegyenlített játék folyt a jéggel borított pályán, de egy buli elhozása után Szita Donát lőtte védhetetlenül a hálóba a pakkot, ezzel vettük át (3–2) ismét a vezetést. Aminek láthatóan nem örültek az ellenfeleink, sorra próbáltak veszélyeztetni. Eredménytelenül, így egy gólos vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.



Három perc

Jobban kezdett a kazahsztáni válogatott, ezért nagy szükségünk volt a hálóőrünk nagyszerű védéseire. Emberelőnybe kerülve lekerült a nyomás a védelem válláról, így átvettük a mérkőzés irányítását, aminek a 30. percben lett meg az eredménye: Kiss Zsombor távoli lövése talált utat az ellenfél hálójába, amivel 4–2-re módosult az állás. A pillanatnyi öröm hamar elszállt, Makeyev révén újra (4–3) egy gólosra apadt az előnyünk. A második harmad végéhez közeledve egyre többet birtokoltuk a játékszert, s nagyrészt a kék mezesek kontráit is csírájában sikerült elfojtanunk.

A folytatás Kiss Bence bámulatos hárításával kezdődött. Egyre nagyobb nyomás alá került nemzetünk hokicsapata. A 46. perctől felgyorsultak az események: a magyarok hátsó sora „rövidzárlatot” kapott, s három perc leforgása alatt Borisevich, Kiselyov és Demyanov is betalált, amivel két gólosra (6–4) duzzadt az előnyük. Az 59. minutumban Stipsicz Bence találatával egy gólosra (6–5) csökkent a hátrányunk. Az utolsó egy percben még próbáltak túljárni Kutko kapus eszén, de ez már későinek bizonyult. Magyarország 6–5-re kapott ki Kazahsztántól. Legközelebb szerdán 16.30–tól nyílik esély a javításra Fehéroroszországgal szemben.

HBN-DZST


Végeredmény:

Kazahsztán–Magyarország: 6:5 (2:3, 2:4)

Gólszerzők: Smolyakov, Demyanov (3), Makeyev, Borisevich, illetve Horváth B., Török V., Szita D., Kiss Z., Stipsicz B.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!