Sport

2015.03.04. 13:43

Pajzsoddal vagy pajzsodon - Nagy lehetőség előtt Török Ferenc

Debrecen - Török Ferenc profi karrierje bokszolóként nem zökkenőmentes, ám újabb lehetőség kínálkozik előtte arra, hogy stabilizálja helyzetét a félnehézsúlyúaknál az egykori DVSC-s amatőr korosztályos bajnok.

Debrecen - Török Ferenc profi karrierje bokszolóként nem zökkenőmentes, ám újabb lehetőség kínálkozik előtte arra, hogy stabilizálja helyzetét a félnehézsúlyúaknál az egykori DVSC-s amatőr korosztályos bajnok.

A Toby becenévre hallgató bunyós március 14-én 19 órától a Ferobox istálló színeiben Cegléden vív meg reménybeli második sikeréért – nem sokkal 27. születésnapja után.

Eddigi ellenfelei (Kis Máté, Balázs Tibor, Uba George és Nagy Zoltán) után most egy igen rágós falat következik, hiszen Miskolci Andrással a 79,4 kilósok között csap össze Török, holott saját bevallása szerint neki a nagyközép (76,2) jobban feküdne. Miskolciról érdemes tudni, hogy legutóbb kiütéssel gyűrte le azt a nigériait, aki ellen korábban Toby egy szinte már megnyert csatában veszített saját hibájából.

Török Feri mesélt felkészüléséről: - Ezen a gálán bokszol a főprogramban Bedák Zsolt és Szellő Imre, valamint Baranyi Richárd is. Az én ellenfelemet egyszer láttam videón, illetve személyesen is találkoztunk már (nem a ringben). A srác kicsit magasabb nálam, lábon sokat mozog, de furcsa a stílusa. Az sokat elmond róla, hogy a kiírt meneteket végig bírta erősebb ellenfelekkel szemben is. A hibáit sikerült feltérképezni, ez alapján készülök mióta megtudtam, hogy őt kapom. Nagy segítség volt számomra Orosz László hozzáállása, aki ebéddel, konditermi edzéslehetőséggel támogatott. Úgy érzem, hogy az eredeti, február 27-i időpont jobb lett volna formaidőzítés szempontjából, ráadásul az a születésnapom előtt lett volna, így most már csak a meccs után kezdhetek el tortázni. Ugyanakkor nyertem is némi plusz időt, ami a felkészülés idején mindig jól jön. Szalai Antallal, aki velem lesz a meccsen is a sarokban, rengeteget dolgoztunk a kondíciómon, amit előnyömre szeretnék kihasználni, akárcsak fizikumomat. A védekezésemet is tökéletesítettük, valamint azt, hogy fejben ne szálljak el, s ne kezdjek el két beszedett pofon után sem csapkodni esetleg, amire volt már példa. Most azt mondom, hogy csakis a győzelemben gondolkodok, vagyis az elvem szerint: pajzson hozzanak vissza vagy pajzzsal a kezemben.

Török Ferenc valóban sok munkát tett bele ebbe a felkészülésbe. Mint megtudtuk, reggelente 12 km-eket fut, s mellékesen a március 29-én esedékes Rotary Maratonon is szeretne majd elindulni.

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!