Sport

2015.01.29. 12:20

Változás: megszűnik az U21-es focibajnokság

Budapest - A döntéstől a fiatal tehetségek mielőbbi beépülését várják a felnőtt csapatokba.

Budapest - A döntéstől a fiatal tehetségek mielőbbi beépülését várják a felnőtt csapatokba.

A Magyar Labdarúgó-szövetség keddi ülésén többek között kiemelt témaként szerepelt az utánpótlás-versenyrendszer átalakítása – írja az mlsz.hu.

A hatékonyabb működés érdekében megváltozik a lebonyolítás, mégpedig azzal a szándékkal, hogy a gyermekkorosztályokban költséghatékony legyen a fiúk és lányok sportolása, másrészt hogy az elitképzésben résztvevő, már kiválasztott fiatal tehetségek előmenetele biztosított legyen.

Ennek megfelelően az alsó korosztályokban (U6-U13) – a mintegy 140 ezer gyermek részvételével bonyolított OTP Bank Bozsik Program eseménysorozatának gyakorlatához illeszkedően – továbbra is tornarendszerben versenyeznek a sportolók.

A kiemelt országos bajnokságokat az U14-U19-es korosztályt felölelő generációkban rendezik meg a jövőben, így a kiemelt bajnokságban megszűnik az önálló U18-as országos bajnokság. A szövetség szerint a változtatások egyik célja, hogy minél előbb, de ne túl korán kezdődjön az elitlabdarúgás és az amatőr labdarúgás közötti kötelező elválasztás, azaz a tehetségek versenyeztetése. Ezzel is összefüggésben az U21-es bajnokság ugyancsak megszűnik, a legidősebb utánpótlás-korosztály az U19-es, mely döntéssel az a cél, hogy a fiatal tehetségek minél előbb felnőtt csapatban futballozhassanak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!