Sport

2015.01.30. 15:57

Tárlaton Hajdú-Bihar megye olimpikonjai

Debrecen - <em>Hajdú-Bihar megye és vonzáskörzetéhez kötődő élsportolók az olimpiákon</em> című kiállítás nyílt január 29-én a debreceni Diószegi Sámuel Baptista Szakközépiskola és Szakiskolában.

Debrecen - Hajdú-Bihar megye és vonzáskörzetéhez kötődő élsportolók az olimpiákon című kiállítás nyílt január 29-én a debreceni Diószegi Sámuel Baptista Szakközépiskola és Szakiskolában. A tárlat a megyéhez és Debrecenhez kötődő olimpikonok fényképeit, rövid bemutatását tartalmazza. A tanulók megtekinthetik többek közt Madarász Tamás, Sándor Csaba, Dombi Tibor, Risztov Éva, Varga Tamás, Csősz Imre, Békessy Béla, Gyarmati Olga pályafutásának egy-egy dokumentumát.

Az eddig megrendezett 30 olimpiából 22 olimpiának volt hajdú-bihari résztvevője. Nyolc olimpiát a világháborúk és politikai események miatt voltak kénytelenek kihagyni sportolóink. Eddig összesen 95 olimpikonunk volt. Közülük ötvenkilencen voltak érmesek, vagy helyezettek, egyéni és csapatsportágakban. Éremtermésünk: 30 arany-, 12 ezüst- és 22 bronzérem. A kiállítást a Hajdú-Bihar Megyei Sporttörténész Egylet állította össze.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!