Sport

2014.12.01. 16:21

A tisztes helytállás a cél a listavezető ellen

Balmazújváros - Amennyire tudják, szeretnék megnehezíteni Skaliczki László alakulatának dolgát.

Balmazújváros - Amennyire tudják, szeretnék megnehezíteni Skaliczki László alakulatának dolgát.

Újabb nagy derbi vár a férfi kézilabda NB I. újonc csapatára, a 10. helyen álló Kőnig-Trade Balmazújvárosra, mely kedden 18 órától a listavezető MOL-Pick Szeged együttesét fogadja. Az újvárosiak legutóbb szombaton a tabella második pozíciójában lévő Csurgóval csaptak össze, most pedig a válogatottakkal teletűzdelt szegediekkel kell felvenniük a versenyt.

Már a Komlóra

Szeptember 20-án már találkoztak az egyletek, akkor 47–28-ra kerekedtek felül Zubai Szabolcsék. Amint azt Oláh Tamástól, a Balmazújváros játékosától megtudtuk, 28 dobott góllal ezúttal is elégedettek lennének. – Nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy 28 találatot tud szerezni a Szeged ellen, ennyi dobott góllal most is megelégednénk, viszont rengeteg gólt kaptunk, próbáljuk a védekezésünket jobban összerakni, hogy csökkentsük ezt a számot – nyilatkozta Oláh, aki szeptemberben nyolcszor vette be a Szeged kapuját, aminek nyilván nagyon örült, de mint mondta, ez nem csak az ő érdeme volt, kellettek hozzá a társak is.

Arról is érdeklődtünk a kézistől, mennyire viseli meg őket a sűrű program. – Vasárnapra pihenőnapot kaptunk, mindenki próbált kikapcsolódni, hogy újult erővel folytathassuk a küzdelmeket. Mindent megteszünk majd a Szeged ellen, tisztes helytállásban bízunk, próbáljuk a saját játékunkat bemutatni, de tudjuk, nem mi vagyunk a találkozó esélyesei. Sokkal inkább már a december 10-i, Komlóval szemben megvívandó ütközetre készülünk.

Múlt héten Marko Curuvija személyében rutinos balszélsőt igazolt a Balmazújváros, aki Oláh szerint sokat segíthet nekik. – A balszélen csak Temesvári János volt, így kellett az erősítés. Az új fiú próbálja átadni tapasztalatát, egyből sikerült beilleszkednie, azt hiszem, sokat lendíthet csapatunkon – vélekedett az újvárosiak 14-ese, aki elismerte, természetesen nem elégedettek a szereplésükkel, mert több van bennük, és azon vannak, hogy javítsanak pozíciójukon.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!