Sport

2014.11.04. 16:36

Sorsdöntő meccs a PLER ellen

Balmazújváros - Egyik legnagyobb riválisával találkozik szerdán a Balmazújváros.

Balmazújváros - Egyik legnagyobb riválisával találkozik szerdán a Balmazújváros.Szűk két hét „kihagyás” után játszik ismét bajnoki mérkőzést a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Kőnig-Trade Balmazújváros csapata, mely szerdán 18 órától a PLER Budapest együttesét látja vendégül. Az újvárosiak és a pestiek is négy-négy pontot gyűjtöttek kilenc találkozó alatt, a PLER csupán jobb gólkülönbsége miatt előzi meg a tabellán a hajdúságiakat, akik jelenleg a tizedikek.

Az Újváros mestere elárulta, nem tétlenkedéssel telt számukra az elmúlt időszak. – Romániába utaztunk, ahol a Turda csapatával mérkőztünk meg két alkalommal. Úgy érzem, több szempontból is hasznos volt ez a „kiruccanás”: egyrészt jót tett a csapatnak a környezetváltozás, másrészt meg beleszagolhattunk egy kissé eltérő stílusú játékba. Szeptember 24-én játszottunk legutóbb bajnokin, annak ellenére, hogy tréningeztünk, azért volt időnk megszusszanni is, kicsit csökkent a nyomás a fiúkon – mondta Füzesi Ferenc, a Balmaz vezetőedzője, majd rátért a szerda esti derbit illető várakozásaira.

– Sorsdöntő mérkőzés vár ránk az egyik közvetlen riválisunkkal szemben a kiesés elleni küzdelemben. A PLER szinte a legfiatalabb csapat, melyben azért több rutinos játékost is találhatunk, ott van Laurencz Szabolcs, akit senkinek sem kell bemutatni, illetve például Vadkerti Gabrielre is érdemes lesz figyelni. A videofelvételek alapján minden speciális dolgot megfigyeltünk ellenfelünkről, alaposan felkészültünk, győzni akarunk, pláne hazai pályán. Salamon Ádám megsérült, az ő játéka kétséges, a többiek viszont jól vannak, szerencsére a B-válogatottból is egészségesen trétek vissza játékosaink – tudtuk meg Füzesitől.

Jobb időszak jöhet

Az újonc Balmazújváros már a tizedik NB I-es mérkőzésére készül, kíváncsiak voltunk, milyen tapasztalatokat tudott levonni az eddigi találkozókból Füzesi Ferenc. – Több olyan összecsapásunk is volt, a Mezőkövesd, vagy a Cegléd elleni, amely kicsúszott a kezünkből, viszont a Gyöngyös felett aratott siker bravúrosnak nevezhető. Egyelőre még nem tudunk az erőpróbákon végig koncentrálni, mindig akad egy olyan nyolc perces áramszünet, amit a rutinos gárdák kihasználnak. A következőkben ezen szeretnénk javítani. A sorsolásunk is úgymond kedvezőbbre fordul, ugyanis mi látjuk majd vendégül azokat az egyleteket, amelyek ellen lehet keresnivalónk hazai pályán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!